miércoles, 22 de julio de 2015

Rabarbracurd

Rabarbra sesongen er vel kanskje over nå, men om du skulle ha rababra i fryseren så går det like bra med frossen. Eller kanskje det står noen rabarbra stilker rundt omkring i norske hager ennå som kan brukes. Curd har blitt en favoritt til å bruke i kaker som fyll, men curd har mange andre bruksområder også.
 Prøv litt curd i frokostblandingen, i yoghurt, på is, i kjeks, sammen med middagen, i en smoothie osv. som du skjønner er det bare fantasien som setter grenser. Denne rabarbracurden er ganske så søt men smaker samtidig friskt av rabarbra. Om du vil prøve trenger du følgende;

    500g rabarbra       /           500g de ruibarbo
         1dl vann             /            1dl de aqua
       2,5dl sukker        /           2,5dl de azucar
    6 eggeplommer    /           6 yemas de huevo
      2ss sitronsaft       /      2 cda de zumo de limon
       1ss maizena       /          1cda de Maizena

Skyll og skjær opp rabarbraen din i biter, ha den i en kjele sammen med vann og sukker. Som sagt bruker du frossen rabarbra er det akkurat samme prosess.
La rabarbraen koke til den er helt myk og begynner å løse seg opp, det tar ca 25-30 minutter. Når rabarbraen er myk tar du den av platen og kjører den til en slett og klumpfri pure ved hjelp av en stavmikser.Ha så rabarbrapureen tilbake i en tykkbunnet kjele, sett den på svak varme på platen.
Deretter rører du inn smøret i pureen, rør godt helt til alt smøret har smeltet, det er veldig viktig at det ikke koker nå, pureen skal kun være varm.
Pisk så sammen eggeplommene og bland ut maizenamelet ditt i sitronsaften din. Deretter har du i eggeplommene , igjen er det veldig viktig å røre kjapt og at pureen ikke er for varm for da får du lett eggerøre i stedet for curd. 
Ha deretter i sitron og maizenablandingen og rør konstant til curden tykner og får curd konsistens, det kan fort ta en 20 minutters tid så pass på å ta den telefonsamtalen du skulle tatt for lenge siden mens du rører.
La så curden avkjøles i kjelen før du har den over på steriliserte glass. Jeg fikk 2 vanlige og ett lite syltetøyglass av denne oppskriften. Curden bør oppbevares i kjøleskap og den holder seg fint i 2-3 uker.
Smaker som sagt nydelig og går utmerket som fyll i kaker,sammen med jordbær er det en smaksbombe.Håper du ble fristet til å prøve. Følg meg gjerne på instagram også, så får du ett innblikk i hva vi gjør på sommerferie hjemme i Norge. Heter Bakemester Snipp der også.
                                Ha en fin sommerdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario