lunes, 20 de julio de 2015

Grove tekaker med gulrot

Husker du tekakene jeg bakte for en stund tilbake,vel de tok slutt i fryseren etter bare 3 dager,så da jeg skulle lage en ny omgang bestemte jeg meg for å lage en litt grovere variant. Det skulle vise seg at det også ble ett meget velykket reultat, igjen ble jeg belønnet med saftige og luftige tekaker,som passer ypperlig til frysing.
Med gulrot i deigen blir det både litt sunnere og litt mer smak. Jeg anbefaler deg virklig å prøve disse, de er utrolig fine å ha på lur. Skal du ut på tur i sommer er dette god nistemat.Om du vil prøve trenger du følgende ingredienser til ca 20 grove tekaker med gulrot;

         50g gjær              /         50g de levadura
          6dl melk              /            6dl de leche
      2dl havregryn          /    2dl de copos de avena
         75g smør             /       75g de mantequilla
           2ts salt               /          2 cdtas de sal
        2ss sukker            /         2cdas de azucar
           1 egg                 /              1 huevo
    100g revet gulrot       /   100g de zanahoria rallada
    3dl grovbakstmel      /       3dl de harina integral
        ca 10dl mel            /          ca 10dl de harina

Begynn med å varme melken din til den holder ca 37 grader. Smuldre gjæren din i en bakebolle og tilsett melken , rør godt til gjæren er oppløst og tilsett deretter havregrynene,egget og revet gulrot,la det hele så stå og svelle i 5-10 minutter.
I mellomtiden smelter du smøret ditt og lar det avkjøles litt.Tilsett deretter salt og sukker i massen din.Rør deretter inn det smeltede smøret. Sett deretter eltekroken på bakemaskinen din og ha i alt grovbakstmelet , deretter det vanlige melet litt etter litt.
Se ann melmengden din, deigen din skal ikke være for tørr heller litt seig når den er ferdig eltet. La deigen eltes i 5-10 minutter før du dekker den til med ett kjøkkenhånkle og lar den heves i 45-60 minutter.
Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut på ett melet bakebord, den bør være ca 1,5cm tykk. Deretter tar du en rund form og trykker ut sirkler. Jeg lagde tekakene en anelse større denne gangen. Har du ikke en rund form kan du fint bruke ett kjøkkenglass til å trykke ut sirklene med ,da får du nok litt flere tekaker enn meg. Legg dem så på en bakepapirkledt stekeplate og prikk dem med en gaffel.
Etterhev så tekakene dine, på nytt dekker du dem med ett kjøkkenhåndkle , og lar dem så heves i 30 minutter. I mellomtiden setter du ovnen din på 250 grader. Når tekakene er ferdig hevet strør du litt mel over hver tekake før du steker dem midt i ovnen i ca 8-10 minutter.
De er ganske så lyse når de er ferdig stekte så følg med underveis mens du steker. Ha deretter tekakene over på rist og la de avkjøles under ett kjøkkenhåndkle. De kan fint nytes nystekte og varme også, og som sagt ypperlige til å fryse og veldig saftige og smakfulle. De tiner dessuten i løpet av 5 minutter på kjøkkenbenken ,så disse er perfekte til matpakka.
Jeg går nå å grubler på en tredje variant av disse tekakene, så bare det blir litt kjøligere i været så er det ikke umulig at det dukker opp nok en variant her på bloggen. Håper du kikker innom snart igjen og husk at du finner meg som Bakemester Snipp på instagram også.
                                 Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario