viernes, 24 de julio de 2015

Fredagstapasen; Fylte agurkskiver

Fredag og tapastid som vanlig på bloggen, men lysten til å stå på kjøkkenet når gradestokken kryper over 40 grader er minimal kan jeg meddele. Da er det veldig greit med en tapas som er kjapp å lage og som er forfriskende i varmen, som nettopp disse fylte agurkskivene.
 Smaker deilig i varmen og disse er det fort gjort å spise altfor mange av så gode som de er. Om du fikk lyst til å prøve disse, de kan fint nytes om det ikke er så veldig varmt også altså, trenger du følgende ingredienser til ca 20 tapas;


            1 slangeagurk             /           1 pepino holandes
            120g fetaoast              /          120g de queso feta
             20g valnøtter              /              20g de nueces
               25g oliven                 /            25g de aceitunas
      35g tørket cranberries       /   35g de arandanos rojos secos

Begynn med å kutte olivenene , valnøttene og de tørkede cranberriesene dine i små biter. Deretter har du dem i en bolle sammen med fetaosten din. Bruk en gaffel og rør det hele godt sammen til du får en ganske så fast "deig", bruk hendene dine til å klemme "deigen" sammen.
Deretter tar du slangeagurken din og kutter av endene, deretter deler du den i to.Ta deretter hver del og lag ett kutt midt i slangeagurken med en skarp kniv, men ikke kutt tvers igjennom,bruk deretter spissen på kniven og vipp ut innmaten slik at du får ett dypt spor midt i agurken. Litt dårlig forklart men jeg tror du skjønner hva jeg mener ved å se på bildet under.
Deretter tar du "fetaostdeigen" din og stapper den,ved hjelp av skaftet på en skje,ned i sporet i slangeagurken. Stapp så kompakt som du bare klarer. Deretter pakker du slangeagurken inn i plastfolie og legger den i kjøleskapet i minst 30 minutter, slik at "fetaostdeigen" og smakene får satt deg ordentlig.
Det neste du trenger nå er en skarp kniv og ett serveringsfat. Skjær agurken i ca 2 centimeter brede skiver og legg dem på serveringsbrettet, og vips så har du en deilig og forfriskende tapas klar. Jeg synes fetaosten krever ett glass rødvin som selskap, men det er opp til hver enkelt, godt smaker det uansett.
Håper du ble fristet til å prøve deg på tapas, det er perfekt sommermat. Husk at du finner over 55 forskjellig tapas her på bloggen, så det skulle være noe som faller i smak hos noen og enhver. Om du prøver deg la meg gjerne få høre hva du syntes.
                            Ha en fin sommerfredag videre!


1 comentario:

  1. Denne var jo genial!
    Den må jeg prøve som forrett en gang.

    ResponderEliminar