lunes, 27 de abril de 2015

Sjakkrutekjeks

Her kommer nok en av barnas kjeksfavoritter, kanskje spesielt datteren i huset som er veldig glad i disse sjakkrutene. Hun spiser dem til alle døgnets tider og en porsjon av disse forsvinner fort her i huset.I tilegg til at de smaker godt er de veldig fine å se på også ,tar seg veldig godt ut på kakebordet og det er jo heller ikke å forakte.
Disse er også lette å bake og slettes ikke vanskelige å få til ,selvom det kan se sånn ut.Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca 30 sjakkrutekjeks;

          100g smør              /       100g de mantequilla
         0,5dl sukker             /           0,5dl de azucar
       2,5dl hvetemel           /           2,5dl de harina
     1ss vaniljesukker         /    1cda de azucar avanillado
          2ss kakao               /           2cdas de cacao

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader. Ha deretter romstemperert smør og sukker i bakebollen din og rør det hvitt. Tilsett så melet ditt litt etter litt til du får en fast deig. Det kan hende du må hjelpe til litt med hendene for å klemme deigen helt sammen.
Det neste du må gjøre er å dele deigen din i to like store deler, jeg pleier å veie mine deler, slik vet jeg at det er like mye deig i hver del. I den ene delen knar du så inn vaniljesukkeret ditt,og i den andre delen knar du inn kakaoen.
Det kan hende du trenger litt mere kakao for at deigen din skal få en jevn brunfarge , men det ser du bare ann underveis. Deretter deler du den hvite deigen din i to like store klumper og det samme gjør du med den brune , igjen bruker jeg vekten for å sjekke at de er like store.
Så triller du hver av deigklumpene ut til like lange lengder, ca 20 cm, hver og en av dem. Legg så en hvit lengde og en brun lengde ved siden av hverandre og klem dem litt sammen, deretter legger du de siste to lengdene på toppen. Pakk det hele inn i plast og la lengden din ligge i kjøleskapet ca 20 minutter.
Bruk så en skarp kniv og skjær ca 0,5 cm tykke skiver av lengden din, legg skivene på en bakepapirkledt stekeplate. De kan ligge ganske så tett da de ikke hever noe særlig under steking. 
Sjakkrutene stekes så midt i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. De er ferdige når den hvite delen begynner å få en gyllen farge i kantene. La sjakkrutene avkjøles på stekebrettet ditt,da de er myke når de kommer ut av ovnen og vil ryke om de flyttes på. Som sagt utrolig populære, så det kan være lurt å lage dobbelt porsjon når du første er i gang.
Sjakkrutene holder seg god i ca 10 dager i en tett kakeboks, men så gamle har de aldri rukket å bli her i huset. Håper jeg kunne friste deg til å bake, og titt gjerne innom her på bloggen igjen snart.
                                  Ha en fin mandag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario