sábado, 14 de febrero de 2015

Valentines rullekake

Selveste Valentinesdagen er her og det må selvfølgelig feires med kake. Denne gangen en klassiker , nemlig rullekaken,men med moderne utseende og selvsagt tilpasset Valentines dagen. Ser vansklig ut, men er lett å få til og er også lett å imponere noen med. 
 Håper du fikk lyst til å prøve, om du vil lage en møstrete rullekake trenger du følgende til røren som du bruker til å tegne mønsteret med;

          2 eggehviter          /     2 claras de huevo
           60g sukker           /        60g de azucar
            60g smør            /     60 g de mantequilla
             80g mel             /        80 g de harina
       rosa pastafarge       /         colorante rosa

Begynn med å smelte smøret ditt, mens det smelter har du resten av ingrediensene i en bakebolle og rører det godt sammen for hånd. Til slutt pisker du inn det smeltede smøret . Ha så i en dråpe eller tre med pastafarge og pisk videre til fargen er jevnt fordelt i røren og du har oppnådd den fargen du ønsker.
 Ha så røren din over i en sprøytepose med tipp. Jeg brukte Wiltons tipp 3 til å sprøyte ut med denne gangen. Deretter er det klart for å bruke tegnekunstene dine. Ta ett matpapir og klipp det opp slik at det passer akkuret med bakeplaten din. Deretter tegner du opp det mønsteret du vil ha på kaken din på det samme bakepapiret med en svart tusj. 
Husk at om du vil ha ett annet mønster enn hjerter at det blir speilvendt mønster, da du snur bakepapiret ditt slik at den siden du tegnet på kommer ned på stekebrettet ditt. Klønete forklart men håper dere skjønte hva jeg mente. Deretter er det bare å sprøyte ut etter det mønsteret du har på bakepapiret ditt. Pass på at det ikke blir noen luftbobler og at du fyller ut godt alle hjertene.
Sett deretter hele stekebrettet ditt i fryseren i 15-25 minutter. I mellomtiden lager du røren til selve rullekaken din, til den trenger du følgende;

               4egg              /              4 huevos
         120g sukker        /           120g de azucar
           120g mel           /           120g de harina
     0,5ts bakepulver     /    0,5 cdta de levadura royale

Pisk eggene dine og sukkeret til en tykk og stiv eggedosis. Sikt deretter i melet og bakepulveret og bruk en slikkepott til å vende det hele forsiktig inn i eggedosisen. Ikke rør for mye,du vil beholde så mye som mulig av luften i eggedosisen din. Ta så stekebrettet med hjertene på ut av fryseren og fordel rullekakerøren din jevnt utover bakeplaten. 
Bruk en slikkepott slik at røren kommer helt ut i kantene og blir like høy over det hele. Stek så rullekaken midt i ovnen på 180 grader i 5-10 minutter. Vær obs på at den steker veldig raskt og den skal være lett gyllen når den er ferdig. Om du trykker på toppen av rullekaken lett med en finger skal den gå tilbake igjen akkurat som en svamp.Ta så kaken ut av ovnen og vend den over på ett bakepapir, ta av bakepapiret som var i ovnen.
 Ett godt råd om det sitter fast er å bruke en fuktig klut og stryke over bakepapiret, da løsner det lettere. Sett så stekebrettet over rullekaken din og la den avkjøles helt under brettet før du fyller den og ruller den sammen. Det tar litt tid 30-45 minutter , men rullekaken blir da helt perfekt myk og lett å rulle. Mens du venter på at rullekaken skal bli kald forbereder du fyllet. Til fyllet trenger du følgende;

         2-3 bananer            /        2-3 platanos
        3dl kremfløte           /          3dl de nata
     30g hasselnøtter        /      30g de avellanas
             Ha-På                /        dulce de leche

Begynn med å finhakke nøttene dine,deretter skiver du bananene dine tynt. Husk at du skal rulle kaken etter at den er fylt så det er viktig at du skjærer opp bananene dine så tynt som mulig, hvor mange bananer du trenger kommer litt ann på størrelsen på bananene, jeg brukte 2. Pisk fløten til krem. Deretter varmer du ha-påen din litt i mikroovnen slik at den blir mere flytende enn den vanligvis er.
 Om du har dulche de leche, som jeg har sett at de har begynt å selge hjemme i norge i noen butikker, så kan du gjerne bruke det istedet for ha-på. Hell over ha-på ,strø over hasselnøttene og legg på bananen. Til slutt har du jevnt utover kremen din.
 Deretter er det klart for å rulle kaken, bruk bakepapiret den ligger på samt hendene dine og rull den sammen så "stramt" du bare kan. Det kan være kjekt med litt hjelp på dette tidspunktet,ett ekstra par med hender kan komme godt med.
Sørg for at skjøten på rullekaken blir liggende ned på brettet, slik at kaken ikke ruller seg ut. Skjær så kantene av rullekaken din så den får rette og fine ender. Så er det hele klart til servering. Smaker himmelsk, dette er kanskje den beste smaks kombinasjonene jeg vet om i en rullekake. Ett lite stykke kakehimmel, annbefales virkelig.
Denne passer jo ypperlig i dag på Valentinesdagen og det er slett ikke så vanskelig som det ser ut til, det tar bare litt tid når kaken skal avkjøles, men belønningen er en fløyelsmyk rullekake og det er det verdt å vente på.
Håper dere alle får en uforglemmelig valentinesdag, husk å fortelle noen at du setter pris på dem og er glad i dem, det koster så lite og kan bety så mye. Selv skal jeg feire dagen med karnevalsfeiring her i heimen sammen med en haug venner og barn så det gleder jeg meg til. Den romantiske feiringen får bli en annen dag.
 Om du vil følge min karnaval/valentinsfeiring kan du gjøre det på instagram. Heter Bakemester Snipp der også. 
                             Ha en fantastisk valentinsdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario