miércoles, 11 de febrero de 2015

Valentines dessert; Vaniljepanacotta med jordbærgelee

På Valentines dagen kan det jo passe seg med en god og frisk dessert for å overraske din kjære. Denne kombinasjonen av vaniljepannacotta , friske jordbær og jordbærgelee er kjempegod og smaker friskt og akkurat passe søtt, en perfekt avslutning på ett måltid. 
Så om du skulle ville overraske en du er glad i , kan jeg trygt annbefale denne. Om du vil prøve trenger du følgende til 6 porsjoner;

   1 pakke jordbærgelee      /   1 paquete de gelatina de fresa
           250g jordbær           /               250g de fresas
               5dl fløte                /                 5dl de nata
          1 vaniljestang            /             1 vaina de vanilla
          2 gelatinplater           /             2 hojas de gelatina
             1dl sukker              /               1 dl de azucar 
 1 beger yoghurt naturell    /               1 yogur natural

Begynn med å vaske jordbærene dine godt, deretter deler du dem opp i små biter, spar 4-5 av dem til dekorasjon. Finn så frem de serveringsglassene du vil bruke, jeg brukte noen små rødvinsglass som jeg har, og fordel de oppdelte jordbærene i serveringsglassene. Deretter lager du geleeen som anvist på pakningen. Hell så serveringsglassene halvfulle med jordbærgelee og sett dem i kjøleskapet til de stivner.
Det tar ca 1 time før geleen er ordentlig stiv. I mellomtiden lager du vaniljepannacottaen. Begynn med å legge gelatinplatene dine i kaldt vann, de bør ligge i minst ti minutter. Deretter har du fløten i en tykkbunnet kjele , sammen med sukkeret og frøene fra vaniljestangen din. La det hele koke opp under stadig omrøring. Når det koker tar du kjelen av plata og rører inn begeret med yoghurt naturell
Klem så vannet av gelatinplatene dine og rør dem inn også. La så panacotta blandingen din stå å avkjøles ca 15 minutter. Deretter tar du frem serveringsglassene med den nå stive geleen og fyller opp med panacottablandingen i hvert enkelt glass , før du igjen setter de i kjøleskapet slik at panacottaen stivner.
Vær helt sikker på at geleen din er stiv helt igjennom og at panacottablandingen din ikke er kokende, ellers kan du fort ende opp med suppe i stedet for dessert. Det tar ett par timer før panacottaen stivner så du må være litt tålmodig.
 Det fine med det er at desserten fint kan gjøres klar i forveien, den holder seg like fin i kjøleskapet en dag eller to før den skal serveres. Bare husk å ta den ut en stund før den skal spises, den bør holde romtemperatur når den nytes da kommer smakene bedre frem.
 Har du dårlig tid kan du bruke 3 gelatinplater istedet for 2 i pannacotten din, den stivner da fortere, men vær obs på at den blir mindre kremaktig.
Jeg brukte til slutt de jordbærene som jeg hadde lagt til side til dekorasjon. Jeg trykket ut små hjerter ved hjelp av en utstikker og dekorerte med dem. Som sagt en frisk og smakfull dessert som slett ikke er vanskelig å lage , du trenger bare litt tid. 
Dette er dessuten en dessert som faller i smak hos småtroll , om du skulle ha slike i hus. Håper du fikk lyst til å lage noe godt til din kjære på Valentinesdagen. For mere Valentinesinspirasjon følg meg gjerne på Bakkemester Snipp på instagram.
                                      Ha en fin dag videre!
No hay comentarios:

Publicar un comentario