miércoles, 25 de febrero de 2015

Sjokolade konfektkake med crispy lokk

Sjokolade slår ikke feil, og denne konfektkaken er absolutt ikke noe unntak, smaker himmelsk.Når du samtidig får en crispy topping på det hele kan det nesten ikke bli bedre. Dette er mektige saker og litt av en kaloribombe, men noe godt må man jo unne seg en gang iblandt.
Denne herligheten er dessuten utrolig lett og rask å røre sammen, så det kan vel nesten ikke bli bedre enn det. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til sjokoladebunnen;

            100g smør             /         100g de mantequilla
                2 egg                 /                  2 huevos
             3dl sukker              /              3dl de azucar
             1,5dl mel               /                1,5 dl harina
             5ss kakao             /              5 cda de cacao
         2ts vaniljesukker       /     2 ctda de azucar avanillado
            1 klype salt            /              1 pincho de sal

Til det crispy lokket trenger du;

               1dl fløte                /                 1 dl de nata
              2ss smør               /           2 cda de mantequilla
      150g melkesjokolade    /       150g de chocolate de leche
         3,5dl rice crispies       /            3,5dl de rice crispies
              3ss ha-på              /          3cda de dulce de leche

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Så er det tid for å røre sammen kakebunnen. Begynn med å smelte smøret ditt. Ha så alle de øvrige ingrediensene dine i en bakebolle.
Rør det hele sammen med en ballongvisp, det blir en ganske så seig og tykk røre , men den skal være slik. Deretter rører du inn det smeltede smøret ditt. Ha så røren i en smurt og strødd 24 cm kakeform.
Deretter steker du den midt i ovnen i 17-20 minutter. Denne kaken har kort steketid, da det er en konfektkake, skal den ha en litt fudgeaktig og seig bunn, altså skal ikke kakestikkeren dine være helt tørr når den er ferdig.
La så kaken avkjøles på rist i formen i en 10 minutters tid, mens du lager det crispy lokket. Ha fløten, melkesjokoladen og smøret ditt i en kjele og smelt det på lav varme. Rør om slik at sjokoladen løser seg godt opp.
Når sjokoladen har smeltet rører du inn de 2 ss med ha-på, eller du kan bruke dulce de leche om du foretrekker det. Ha så rice crispisen din i en bolle og ha over den smeltede sjokoladeblandingen din. 
Bland så det hele godt sammen ved hjelp en slikkepott. Når kaken din har fått avkjølt seg en ti minutters tid, sprer du det crispy lokket ut, jevnt over kaken. Deretter trenger kaken din en halv times tid i kjøleskap før den er klar til å serveres.
Deretter trenger du en sterk kopp kaffe eller te ,om du som meg foretrekker det, så er denne herligheten klar til å nytes. Som sagt er det mektige saker, men ikke værre en at jeg klarte å få i meg to ganske så store biter;)
 Håper du ble fristet til å prøve å bake litt nå, denne er som sagt veldig enkel å lage. Om prøver deg på denne blir jeg veldig glad for å høre om du likte den eller ikke. Alltid koselig med kommentarer her på bloggen. 
                               Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario