miércoles, 15 de octubre de 2014

Sjokoladepenslede sitronpinner

Høsten har kommet til spania og jeg regner med at hjemme i gamlelandet er den i full gang. Med høsten blir kveldene lengre og tekoppene større og flere ,og dermed blir det behov for kjeks å dyppe i disse tekoppene da. Siste tilskudd blandt kjeksoppskriftene her på bloggen ble bakt i forrige uke og har blitt prøvesmakt av flere, dommen er samstemmig disse er kjempegode ,absolutt verdt en liten stund på kjøkkenet.
Lette å bake og med en frisk smak av sitron kan fort gjøre at disse blir en ny favoritt. Om du vil prøve trenger du følgende ;

               1dl sukker          /             1dl de azucar
                 5dl mel             /             5dl de harina
          1ts bakepulver        /     1 cdta de levadura royal
         200g kaldt smør      /      200g de mantequilla fria
         1 eggeplomme        /           1 yema de huevo
           3ts sitronsaft         /       3cdta de zumo de limon
     revet skall av 1 sitron   /   cascara rayado de un limon
    4 dråper sitronessens   /   4 gotas de esencia de limon
      50g mørk sjololade     /       50g de chocolate negro

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader. Deretter  blander du  mel , sukker og bakepulver i en bolle.
Skjær så det kjøleskapkalde smøret ditt i terninger og ha det i den samme bollen som melblandingen, ha også i revet skall av en sitron, sitronsaft og sitronessens. Til slutt skiller du egget ditt og har eggeplommen din i bollen også.
Så er det bare å brette opp armene og begynne å kna, klyp deigen sammen til du får en fast og formlig deig. Den må ikke være for seig da den skal trilles ut. Blir den veldig seig har du i litt mere mel, eller bruker ekstra mel på bakebordet.
Del så deigen opp i 5 like deler og rull hver del ut til fingertykke lengder. Skjær så hver lengde i ca 5 cm lange biter. Legg hver bit på den bakepapirkledte stekeplaten din, la det være litt avstand mellom bitene da de eser ut litt under steking.
Deretter steker du kjeksen midt i ovnen på 200 grader i ca 10 min, de skal bli litt gyllene rundt kantene. La sitronpinnene avkjøles på stekebrettet ,de er fortsatt litt myke når de tas ut av ovnen .
Når sitronpinnene har blitt kalde smelter du den mørke sjokoladen din i mikroovnen eller over vannbad. Deretter pensler du hver og en av kjeksene med litt mørk sjokolade og deretter lar du dem ligge til sjokoladen stivner.
Så er de klare til å hjelpe deg igjennom noen mørke høstkvelder. Sitron og mørk sjokolade passer ypperlig sammen. Dette er en stor porsjon og du får ca 50 kjeks utav en porsjon deig.
Håper du fikk lyst til å prøve,om du gjør så ,så pip gjerne ifra til meg her inne på bloggen eller på Instagram der jeg også heter Bakemester Snipp, blir så glad for tilbakemeldinger.
                                 Ha en fin høstkveld videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario