miércoles, 22 de octubre de 2014

Blodige bringebærsnurrer

Halloween er rett rundt hjørnet og her i huset henger det både spøkelser,skjelett og gresskar rundt omkring.Jeg synes nemlig det er like gøy som barna med Halloween om ikke mer. Vi har en tradisjon med fest på Halloween her i huset og det blir det i år også, og det skulle ikke forundre meg om disse blodige bringebærsnurrene blir servert.
Dette er en versjon av kanelsnurrer og som kjent så faller gjærbakst i smak hos både store og små. Jeg bruker årets matblogger Trine sin oppskrifte på gjærdeig, den slår aldri feil og baksten blir utrolig god. Her kommer oppskriften;
  
          9-10 dl mel          /         9-10dl de harina
            5dl melk            /             5dl de leche
            25g gjær           /    25g de levadura fresca
     2ts kardemomme    /    2 cdta de cardamomma
              1 egg              /                1 huevo
           1/4 ts salt           /           1/4 cdta de sal
          150g smør          /        150g de mantequilla

Til fyllet og pynten trenger du ;

     bringebærsyltetøy   /    mermelada de frambuesa
       150g bringebær    /         150g de frambuesas
               melis             /               azucar glace
        rød pastafarge     /              colorante rojo

Begynn med å ha alle ingrediensene med unntak av smøret i kjøkkenmaskinen.Pass på at melken din er varmet opp til ca 30 grader. Elt deigen din på sakte fart til den begynner å slippe bollekanten. Da er det på tide å tilsette det romstempererte smøret ditt litt etter litt.
La det elte videre til alt smøret er godt eltet inn i deigen. Så dekker du bakebollen din med ett kjøkkenhåndkle og setter den til heving på ett lunt sted. La den heve i 1 til 2 timer ,eller til den har dobbelt størrelse. Den blir veldig luftig og lett å forme.
Ha så deigen over på et melet bakebord og kjevl den ut til ett rektangel Bruk en slikkepott og smør utover bringebærsyltetøy, ikke ta for tykt lag for det vil bare flyte utover når du senere ruller sammen deigen. Strø så de friske bringebærene utover deigen, du kan utelate disse eller bruke frosne om du vil.
Rull så deigen din sammen og skjær rullen i ca 1,5 cm tykke skiver. Legg skivene på en bakepapirkledt bakeplate og dekk dem igjen til med ett kjøkkenhånkle. 
Deretter gjelder det å ha litt mer tålmodighet og la bringebærsnurrene igjen heve til de får dobbelt størrelse, det pleier å ta ca en time.
Når de er ferdig hevet pensler du bringebærsnurrene dine med litt sammenpisket egg , før du steker dem midt i ovnen på 225 grader i 10 til 15 minutter. Steketiden avhenger litt av den enkelte ovn så følg med underveis. Det skal komme en hul lyd fra bringebærsnurrene når du banker på dem på undersiden, det betyr at de er ferdige.
Deretter blander du melis, vann og rød pastafarge og ringler den over bringebærsnurrene dine. La melisen din være ganske så tykk , da minner det mere om blod til barnas begeistring.Om du vil fryse bringebærsnurrene gjør det uten melisglasuren, når du tiner dem kan du gjerne varme dem ett par minutter på 200 grader i ovnen og de smaker som nystekte igjen.
 
Smaker fortreffelig og barna vil elske dem, blod er gøy i disse Halloween tider. Håper du fikk lyst til å prøve, mine Halloween forberedelser kan du følge med på på Instagram om du vil, samme navnet som på bloggen.
 Flere oppskrifter og tips til Halloween kan du også finne her på bloggen , jeg har en egen kategori som heter Halloween, der finner du flere skremmende saker. Håper du kan bli inspirert!
                               Ha en skremmende dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario