viernes, 17 de octubre de 2014

Fredagstapas; Avokadomousse m/vaktelegg og røkelaks

Da var fredagstapasen på plass igjen også, denne gangen med en av mine favorittgrønnsaker avokado, sammen med noe av det norskeste som finnes nemlig laks.Hardkokte vaktelegg på toppen av det hele gir litt luksusfølelse. Nydlige munnfuller som passer perfekt til litt rødvin og høstkos. 
Det eneste aberet med denne er at den bør serveres straks den er klar, men på den andre side lager du den på ett kvarters tid så da skulle det gå bra. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til 16 tapas;

  1 pakke canapee skåler   /    1 paquete de canapees
    1 liten pakke røkelaks     /    1 paquete de salmon
             8 vaktelegg             /   8 huevos de cordoniz
   1 stor moden avokado    /            1 aquacate
               1/2 sitron               /         1/2 limon
           frisk koriander          /        cilantro fresco
   3ss grov fransk sennep   /    3cda mostaza francesa
               3ss fløte                /       3 cda de nata
           litt tørket chili             /        chile seco
                   salt                     /            sal
                pepper                  /      pimienta negra

Begynn med å koke vakteleggene dine, ha vann i en kjele , kok opp vannet og legg forsiktig i vakteleggene dine. Kok dem i 2 minutter, ha dem deretter rett over i en bolle med iskaldt vann. La dem ligge i isvannet ett minutt eller to før du tar skallet av og deler dem i to.
Så er det klart for å lage avokadomoussen. Begynn med  å ta steinen ut av avokadoen din og skrap ut "kjøttet" med en skje, ha det hele i en bolle. Ha så saften fra sitronen over avokado kjøttet sammen med sennepen,fløten ,litt frisk koriander,tørket chili,salt og litt grovmalt svart pepper.
 Hvor mye chili du har i må bli litt smak og behag, jeg bruker en klype tørket chili, men den jeg har er ganske så sterk så her er det best å smake seg frem. Kjør så alt til en kremete mousse med stavmikseren,smak deg frem med krydderene . Deretter er det hele såre enkelt. Ta deretter de ferdigkjøpte canapee skålene dine, fyll dem opp med avokadomousse. Jeg mener å ha sett disse små "kjeksskålene" på Meny hjemme i Norge ,så de skulle være å få kjøpt.
Skjær så en bit av røkelaksen din og rull dem sammen, putt den så opp i avokadomoussen og pynt så med ett halvt vaktelegg på toppen. Så er de klare for servering. Canapeene kan gjerne stå litt i kjøleskapet før de serveres, men den fine grønnfargen på avokadoen forsvinner da litt og moussen blir litt gråere i fargen. Men det har absolutt ingenting å si for smaken.
Jeg synes dette er en perfekt munnfull og smakene passer utrolig godti sammen, alltid en sikker vinner på tapasbordet.Dessuten er denne tapasen veldig enkel å lage, det hele er gjort på 15 minutter.
Som vanlig om du prøver blir jeg glad for tilbakemeldinger enten her på bloggen eller på instagram ,hvor jeg også heter Bakemester Snipp.
                                Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario