miércoles, 16 de abril de 2014

Lemon curd kjeks

Disse kjeksene kommer med en sterk advarsel om at de er sterkt avhengighetsskapende, spesielt om du er glad i sitron i bakverk som meg. Det er noe uslåelig med kombinasjonen av søt kjeks og den syrlige lemon curden , smaker himmelsk og bør prøves snarest. Disse blir også mitt bidrag til Månedens søtsak på bloggen Søta saker der temat for April er knaprigt,disse er knaprige så det holder.
 Dessuten ser de ut som små soler , altså perfekte å servere til påske.Om du vil prøve trenger du følgende;

             115g smør             /            115g de mantequilla
              70g melis             /            70g de azucar glace
            en klype salt           /               un pincho de sal
        2ts vaniljeessens      /       2cdtas de extracto de vanilla
               175g mel             /               175g de harina
              lemoncurd            /                  lemoncurd

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Ha smøret ditt i bakebollen og pisk det ett par minutter. Ha så i salt,vaniljeessens og melisen og pisk videre til alt er godt blandet. 
Sikt så inn melet litt etter litt og pisk det hele til massen begynner å samle seg til en deigklump. Ser det veldig tørt ut ha i en teskjee eller to med vann slik at du får samlet det hele til en fast deig.
 Trill så kuler på størrelsen med en nøtt av deigen og sett dem med god avstand på en bakepapirkledt bakeplate. Jeg fikk 28 kuler ,altså 28 kjeks ut av deigen.
 Sett så brettet midt i ovnen på 180 grader og stek i 5 minutter. Etter 5 minutter åpner du døren og drar ut stekebrettet og trykker en grop midt i hver av kjeksene ved hjelp av ett melonjern,skyv brettet inn igjen og stek i 5 minutter.
 Så gjentar du den samme prosessen og deretter steker du kjeksene ferdig i ytterlige 5 til 8 minutter, altså tilsammen steker du kjeksene i 15-18 minutter, når kjeksene blir gyllene er de ferdige. 
Ta dem ut og ha dem over på rist og la de avkjøles helt. Når kjeksene er ferdig avkjølt er det klart for å fylle gropene i kjeksene med lemon curd, oppskriften på lemon curd finner du her på bloggen, ha ca 1 ts lemoncurd i hver kjeks.
Da er alt klart for å sette seg ned med en kopp te og nyte uimotståelige gode lemoncurdkjeks, forhåpentligvis i nydlig påskesol.Oppbevar kjeksen i en tett boks, pass på å legge matpapir imellom lagene så kjeksene ikke klistrer seg sammen.
Håper du ble fristet, om du prøver deg på disse hører jeg gjerne fra deg enten her på bloggen eller på instagram i løpet av påsken.
Følg med på bloggen fremover for flere ideer til påskekosen. Eller du kan også følge meg under min påske i Norge på instagram, Bakemester Snipp er navnet der også.
                               Ha en fin påskedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario