miércoles, 9 de abril de 2014

Appelsin og rosmarin formkake

Påsken har vel strengt tatt ikke begynt ennå,men jeg smeller til med en fin formkake som jeg synes det er en liten påskevri over. Kan fint bakes resten av året også, men det er vel kanskje nå rundt påsketider at appelsinene er på sitt beste. Saftig og godt, med den litt uvanlige ingrediensen frisk rosmarin .
Annbefaler virkelig denne,dessuten holder den seg like saftig og fin godt innpakket i kjøleskap ett par dager, vel å merke om den overlever så lenge da.Fin å ha med på påsketur i skogen. Om du vil prøve trenger du følgende;

       150g smør          /              150g de mantequilla
     150g sukker         /                   150g de azucar
      3 store egg          /                 3 huevos grandes
   1 stor appelsin       /                   1 naraja grande
       185g mel          /                    185g de harina
     2ts bakepulver     /     2 cucharaditas de levadura royale
 1ss frisk rosmarin   /          1 cuchara de romero fresco

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader, deretter smører du formen din godt med smør, eller bruk bakepapir. Formen du bruker er valgfri, men du får nok røre til en 20 cm form så ha det i bakhodet når du velger form. Pisk så sammen smør og sukker til det blir hvitt og luftig. Ha deretter i eggene dine, pisk godt mellom hvert egg, gjerne ett par minutter.
Mens eggene piskes inn, bruker du ett zesterjern og river av skallet på appelsinen din, bland det sammen med rosmarinbladene dine, ta vekk stilken på rosmarinen. Finklipp både appelsinskallet og rosmarinen. Press deretter all juicen ut av appelsinen din.

Sikt melet og bakepulveret ditt minst 2 ganger,ha deretter halvparten av melet i røren din og pisk godt. Ha så i juicen fra appelsinen din før du til slutt har i resten av det siktede melet og bakepulveret.
Til slutt vender du inn det hakkede appelsinskalllet og rosmarinen din. Ha røren i den smurte formen og stek den midt i ovnen på 180 grader i 40 til 50 minutter.
Steketiden avhenger som alltid av den enkeltes ovn, så følg med mot slutten av steketiden ,og bruk en stekepinne for å sjekke om kaken er ferdig eller ikke. Toppen på kaken får en gylden farge når den er ferdig.
La kaken avkjøles 5 til 10 minutter i selve formen, før du har den over på rist og lar den avkjøles helt. Når sant skal sies så smaker den også nydelig lunken, så om du som oss ,ikke klarer å vente til den er helt kald med å smake , er ikke det noe problem.
Det dufter farlig godt i huset når denne stekes, og ikke la deg skremme av rosmarinen,vi er jo mere vant til å bruke det til kjøttretter, men den passer perfekt til appelsinsmaken i denne kaken, Virkelig verdt å prøve denne her.
Da setter jeg straks kursen mot Norge og påskeferie i gamlelandet , men jeg kommer til å oppdatere bloggen jevnlig under påsken med mye godt til påskekosen så kikk innom eller følg meg på instagram det blir oppdateringer under hele påsken på begge steder.
                                Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario