miércoles, 9 de enero de 2013

Bjørnebærmuffins

Godt Nytt år til alle mine blogglesere. Håper dere har hatt en fin jul og nyttårsfeiring. Blogging står på programmet igjen her i huset etter at hverdagen nok en gang har innhentet oss. Skal prøve å gjøre bloggåret 2013 interresant for dere og lover en del spanske oppskrifter fremover, blandt annet en del tapas oppskrifter, da det er en del av dere som har etterspurt dette. Håper du vil følge meg i 2013 også, det ville jeg sette stor pris på. Nå over til dagens oppskrift nemlig supergode bjørnebærmuffins.
.Mens vi var på ferie her i Spania i sommer kom jeg over noen busker med bjørnebær på, disse ble behørlig ribbet for alt som var av bær og fryst ned for så å være med på lasset hjem til Toledo.I går mens jeg lette i fryseren etter noe til middag tok jeg samtidig opp en boks med fryste bjørnebær.  Muffins er alltid kjekt å ha på lur, så da ble det bjørnebærmuffins på menyen. Om du vil prøve trenger du følgende;

                   50g smør                    /         50g de mantequilla
                200g sukker                /              200g de azucar
              1ts vaniljefrø                    /        1 chucaradita de vanilla
                      1 egg                       /                  1 huevo
            1ts vaniljesukker               /  1 chucaradita de azucar vanillado
              1ts bakepulver               / 1 chucaradita de levadura en polvo
                   250g mel                     /                250g de harina
            200g bjærnebær              /                 200g de moras

Begynn med å smelte smøret og la det avkjøles. Sett ovnen din på 200 grader. Pisk vaniljefrø, smør og sukker godt sammen før du tilsetter egget. Deretter sikter du inn bakepulver, vaniljesukker og mel, før du rører det hele lett sammen med en slikkepott.
Ha så i bjørnebærene i røren og vend dem forsiktig inn med slikkepotten. Om du bruker frosne bjørnebær er det ikke nødvendig å tine dem først. Røren din blir litt tykk , men den sklir ut under steking og du får fine muffins. Steketiden må beregnes noe lenger om du bruker frosne bær.
Om du er usikker på om muffinsene er ferdige kan du bruke en tannpirker for å sjekke. Stikk tannpirkerer ned i midten av en av muffinsene, om det følger med litt røre på tannpirkeren når du drar den opp , trenger  muffinsene å stekes litt lengre, om tannpirkeren er tørr derimot er muffinsene dine ferdige. Formene dine fylles nesten fulle før muffinsene stekes på 200 grader , midt i ovnen i ca. 20 minutter. Det dufter himmelsk mens de steker.
Deretter er det bare å prøvesmake som gjenstår, de ble veldig gode og av de 15 muffinsene vi fikk av røra , ble det ikke mange igjen til fryseboksen, men pytt pytt. Gode var de.
Håper du har bjørnebær i fryseren du også , og hvis ikke er jeg ganske sikker på at det går fint å bytte ut bjørnebærene med for eksempel blåbær.
                                    Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario