miércoles, 30 de enero de 2013

Jordbæriskake

Etter behørig feiring av datteren var det tid for sommerferie og min bursdag. Dagen ble feiret med familien og siden varmen hadde slått til for fullt med over 30 grader i skyggen ,satset jeg på iskake til meg selv. Av erfaring vet jeg at sukkerpastaen smelter når det blir så varmt.Jeg elsker både is og jordbær så da ble det ganske enkelt jordbæriskake til meg selv.
 Oppskriften til denne fant jeg på Det søte liv , det ble en gigantisk iskake ,som smakte fortreffelig i varmen. Jeg er ganske sikker på at den smaker godt i kulden også, så om du vil prøve trenger du følgende til bunnen;

      200g hasselnøtter     /                 200g de avellanas
            250g melis          /               250g de azucar glace
               1ss mel             /                1 cuchara de harina
       1,5ts bakepulver      /      1,5 cucharadita de levadura royale
           5 eggehviter         /                   5 claras de huevo

Til selve iskremen trenger du følgende;

       5 eggeplommer      /        5 yemas de huevo
            2dl sukker          /            2 dl de azucar
        400g jordbær        /           400g de fresas
       4 plater gelatin       /        4 hojas de gelatina
             5dl fløte             /               5dl de nata
        2 eggehviter          /         2 claras de huevo

Sett ovnen din på 180 grader. Begynn med å hakke hasselnøttene dine grovt , jeg brukte food processoren til dette , men du kan fint bruke kniv også. Deretter pisker du eggehvitene dine stive.
 Mens eggehvitene piskes , blander du nøttene , melisen, melet og bakepulveret sammen. Når eggehvitene er ferdig pisket vender du melblandingen forsiktig inn, jeg kjørte kjøkkenmaskinen på minimum og det gikk fint. 
Ha bakepapir i en 26-28cm stor form, om du ikke har stor form må du bruke to små ellers vil iskremen din renne over. Som sagt denne kaken er stor så du trenger en 26-28cm form.
Bunnen stekes så i ovnen på 180 grader i 45-50 minutter på nederste rille . Når bunnen er ferdig lar du den avkjøles i formen,bruk så en skarp kniv for å løsne kaken fra formen, ta vekk bakepairet og vask kakeformen før du har bunnen tilbake i formen.
Så er det på tide å lage isen, begynn med å legge gelatinplatene dine i kaldt vann i 10 minutter.I mens vasker og renser du jordbærene dine. Bruk så en stavmikser til å kjøre dem til jordbærpure.
Ha jordbærpureen i en kjele og varm den opp til kokepunktet, klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme jordbærpureen og rør til gelatinplatene er helt oppløst.La så jordbærpureen avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Når jordbærpureen er avkjølt blander du den med eggedosisen, så pisker du fløten til krem og blander den inn også.
 Helt til slutt pisker du eggehvitene stive og vender dem inn i blandingen. Hell iskremrøren i kakeformen over nøttebunnen og sett kaken i fryseren. Den trenger minst 3 timer for å bli helt frossen på grunn av størrelsen.
Det samme gjelder når den skal serveres, ta kaken ut minst 15 minutter, om ikke lenger, før den skal serveres.Siden den er stor og inneholder en del gelatin holder den godt på formen og det tar tid før den smelter. Om du skal klare å dele den opp må den ha hatt litt tid utenfor fryseren, så sant du ikke er Hulken da.
Jeg pyntet kaken med noen oppskjærte jordbær og syntes det var greit nok. Men litt pisket krem eller smeltet sjokolade kan du også bruke, det kommer ann på hva du liker best. Kaka smakte vidunderlig og isen har en nydelig konsistens. 
                                   Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario