lunes, 14 de enero de 2013

Kokos og sjokoladecupcakes

Mens jeg var hjemme i Norge i påska i fjor fylte Rikke 10 år og det måtte feires med litt cupcakes. Denne gangen ble det to slag; kokosmuffins , som ble saftige og gode med riktig mye smak av kokos og sjokolademuffins som jeg fant oppskriften på hos Bakverk och Fikastunder. De ble også veldig gode, begge slag ble pyntet med melkesjokoladefrosting og figurer i sukkerpasta.
Om du vil prøve sjokolademuffinsen finner du oppskriften og fremgangsmåten her. Om du vil prøve saftige kokosmuffins trenger du følgende;

          100g smør            /              100g de mantequilla
               2 egg               /                       2 huevos  
        1,5dl sukker           /                    1,5dl sukker
    1ts vaniljesukker       /    1chucaradita de azucar vanillado
     2dl kokosmelk         /              2dl de leche de coco
            4dl mel              /                      4 dl de harina
     2ts bakepulver        /     2 chucaraditas de levadura royale
        1klype salt            /                     1 pincho de sal
       1,5dl kokos           /                      1,5 dl de coco

Begynn med å sette ovnen din på 225 grader, deretter smelter du smøret og lar det avkjøles litt. I mellomtiden blander du alle de tørre ingrediensene i en bolle, mel, bakepulver , vaniljesukker,salt og kokos. I en annen bolle visper du eggene og sukkeret hvitt. Bland så inn kokosmelken og det avkjølte smøret og pisk det godt inn. Til slutt sikter du inn de tørre ingrediensene og blander alt godt sammen. 
Fyll muffinsformene dine 3/4 fulle og stek dem midt i ovnen ,på 225 grader i 12-15 minutter. Følg med på slutten av steketiden og bruk gjerne en tannpirker eller fyrstikk for å sjekke om muffinsene er ferdige,sitter det røre igjen trenger de litt lengre tid i ovnen. De kan fint spises som de er ,om du vil pynte dem med frosting må du avkjøle dem helt på rist først. Jeg brukte melkesjokoladefrosting denne gang, enkel å lage og en frosting som alle liker. Til frostingen trenger du følgende;

                       3dl fløte                  /                  3dl de nata
            200g melkesjokolade       /      200g de chocolate de leche

Varm opp fløten og la sjokoladen smelte i den, det er viktig som alltid att blandingen ikke koker. Settes så kaldt til avkjøling i minst 6 timer eller helst over natten. Så er det bare å ha i en sprøytepose med den tippen du liker best for så å sprøyte ivei.
Jeg hadde laget blomster og sommerfugler i flere størrelser i sukkerpasta dagen før og latt dem lufttørke over natten, disse fikk sette siste finish på cupcaksene. Slik ser det ut når sommerfugler og blomster tørkes;
Jeg liker å bøye sommerfuglene litt , ikke bare ha dem helt flate, synes de ser mere levende ut da og så blir heller ingen helt lik. De er veldig dekorative og de gjør cupcakesen litt mere spennende.
Denne gangen brukte jeg to på hver , en liten og en medium. Blomstene stakk jeg ut og tørket i drammeglass natten over de også. Liker å bruke en annen farge i midten synes de blir finere da.
Bursdagsbarnet ble veldig fornøyd og blåste ut alle lysene .Gratulerer med dagen igjen Rikke, nå er det ikke lenge til du har bursdag igjen,tiden flyr .
Håper du lar deg friste til å bake cupcakes ,det er veldig enkelt og de faller alltid i smak hos både store og små.
                                     Ha en fin dag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario