sábado, 12 de enero de 2013

Mariekjekskake

Da var det igjen tid for Månedens søtsak hos bloggen  Søta Saker ,denne gangen er temaet myke kaker. Mariekjeks kake er en av mannens favoritter , så den får bli mitt bidrag denne gangen.
Lukter himmelsk og smaker nydelig, mannen liker best å spise den lunken , men det går like fint kald. Om du vil prøve trenger du følgende;

       200g mariekjeks         /        200g de galletas maria
    150g kokesjokolade     /         150g de chocolate negro
            100g smør             /          100g de mantequilla
          100g sukker            /             100g de azucar
         3ts bakepulver         / 3 cucharaditas de levadura royale
                3 egg                  /                3 huevos

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader, deretter grovhakker du kokesjokoladen. Ikke hakk for store biter men ikke lag sjokoladepulver heller. Deretter maler du Mariekjeksen din til veldig fine smuler slik at det blir litt som "Mariekjeksmel," jeg brukte foodprossesoren til dette og det var fort gjort.
 Om du ikke har foodprossesor, legg kjeksene i en dobbel plastpose og rull over dem med en kjevle til du får "mel". Deretter har du "mariekjeksmelet",sukker, bakepulver og smør i en bolle og rører det hele sammen til en deig. 
Ha så i ett og ett egg , mens du kjører maskinen din på lav hastighet til du har en jevn og fin røre. Røren blir ganske tykk, men det er helt som den skal være. Til slutt vender du inn den hakkede sjokoladen med en slikkepott.
Ha røren i en godt smurt form og stek den nederst i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter, min måtte stå noe lenger. Jeg dekket den da til med litt bakepapir de siste ti minuttene slik at overflaten ikke skulle bli brent. Sjekk med en stekepinne om kaken din er ferdig etter 30 minutter, om det sitter røre igjen på pinnen må den steke litt lenger, pinnen skal være helt tørr. 
La kaken avkjøles en 20 minutters tid i formen før du hvelver den over på rist og lar den avkjøles videre. Kaken kan fint fryses og blir som ny om du lar den få ett par minutter i ovnen på 200 grader etter at den har tint. Strø litt melis over rett før du serverer.
 Om du vil servere den som dessert eller "fiffe" den opp litt, passer den godt til å servere sammen med litt pisket krem, vaniljesaus eller en kule vaniljeis. Da blir det rene luksus desserten spør du meg. 
 Dessuten er dette en kake som både liten og stor liker, for jeg har ennå ikke truffet noen som ikke liker Mariekjeks , og liker du Mariekjeks liker du ihvertfall denne. Håper du ble fristet til å prøve!    
                                 Ha en fin lørdag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario