domingo, 6 de noviembre de 2011

Gnagekjeks

Dette innlegget er det en stund siden jeg skrev men disse kjeksene fungerer fortsatt og er absolutt verdt ett forsøk. Hva i all verden tenker du sikkert nå , er det kjeks til bikkja ho snakker om eller. Nei, det er ikke til bikkja men til den minste mannen i huset. Han er ikke helt grei å ha med å gjøre om dagen, lettere irritert og litt småsutrete er mammas ellers så blide gutt. Solstrålen til mamma får nemlig tenner, og det gjør tydligvis vondt.
  Det fører også til at alt han får i hendene blir gnagd på, nøkler ser ut til å være storfavoritten. Nå er som kjent ikke nøkler hverken spesielt hygienisk eller næringsrikt, så mamma syntes det var på tide å ta affære. På bloggen Bare barnemat(http://barebarnemat.blogspot.com/) fant jeg oppskriften på gnagekjeks. Jeg hadde disse til 3 snart 4 åringen når hun var liten , men finner dem ikke i butikkene her i Spania nå, så da ble løsningen å lage dem selv. Jeg forandret den opprinnelige oppskriften litt etter det jeg hadde i kjøkkenskapet. Om du har en liten en i hus som klør i munnen trenger du følgende for å lette litt på "smertene";

  1,5 kaffekopp mel        /        1,5 taza de cafe de harina
   0,5 grovbakstmel        /   0,5 taza de cafe de harina integral
    3 ss solsikkeolje        /     3 chucaras de aceite de girasol
           1 banan               /                     1 platano
    1 ss bakepulver        /            1 cuhcara de levadura
        iskaldt vann           /                      aqua fria

Sett ovnen din på 180 grader. Begynn med å blande alt det tørre i en bolle. Tilsett oljen og rør godt. Mos bananen din og bland også den inn med det tørre. Ha så i iskaldt vann til du får rørt ingrediensene dine sammen til en tørr deig. Jeg brukte litt over en halv kopp.
 Deigen din skal være tørr men du må kunne klare å rulle den ut. Her er det å prøve seg frem metoden som gjelder.Rull ut til 5-6cm lange pølser og legg dem på ett stekebrett. Jeg lagde dem litt for tykke denne gangen, de bør ikke være tykkere enn fingrene dine. Sett kjeksene dine inn midt i ovnen på 180 grader og la dem stå i 15 minutter, skru så ovnen din ned til 60 grader og la kjeksene dine stå  inne i ovnen til de blir helt tørre.
 Mine måtte stå i 80 minutter, men husk at de var veldig tykke så det kan hende dine ikke trenger å stå inne så lenge. Disse kjeksene smaker kun litt svakt av banan, men hensikten med disse er ikke at de skal smake nydelig, disse er til å gnage på for å lindre små såre gommer. Siden de er harde , smuler de seg ikke så lett og de avgir litt smak og ikke biter. Mammas lille solstråle var veldig fornøyd og gnagde ivei.
Når minstemann er fornøyd da er mamma fornøyd også. Nå er det bare å krysse fingrene for at tennene dukker opp relativt rask og hvis ikke så får mamma lage en porsjon gnagekjeks til.
                        Ha en super "smertefri" dag!

2 comentarios:

  1. Nice.Deler dette på min facebook.Vet det er en del småbarnsmødre på vennelista:)

    ResponderEliminar
  2. Takk for det Fungerer ihvertfall for minstemann her i huset

    ResponderEliminar