miércoles, 9 de noviembre de 2011

Nugattisnurrer

Tid for flere glimt fra sommeren i det grå høstværet. Når jeg er hjemme i norge elsker jeg å lese ukeblader og saumfare dem for nye oppskrifter. Mens jeg var hjemme i sommer var det ett vedlegg til Hjemmet som het Sommerens deilige gjærbakst og oppskriften der på nugattisnurrer som fanget min oppmerksomhet.
Siden vi skulle ut på tur hele familien passet det fint å prøve denne oppskriften, sammen med to ivrige bakeassitenter, gjærbakst er jo alltid fint å ha i nistesekken. Om du vil prøve , med eller uten bakeassistenter trenger du;

         100g smør                     /     100g de mantequilla
         3,5 dl melk                    /          3,5 dl de leche
           50g gjær                     /     50g de levadura fresca
              1 egg                        /                1 huevo
          75g sukker                  /            75 g de azucar
            350g mel                  /             350g de harina
   150g grovbakst mel         /       150g de harina integral
       0,5 boks nugatti            /           0,5 lata de nutella
           perlesukker               /             azucar en perla

I orginaloppskriften står det 500g hvetemel, men siden vi ikke hadde det i hus brukte jeg litt grovbakstmel også. Det hadde ingenting å si for resultatet eller smaken, tvert imot bollene ble nesten som kneippbrød med nugatti. Tilbake til oppskriften , begynn med å smelte smøret tilsett så melken og varm opp til 37 grader. Rør ut gjæren i melkeblandingen, tilsett så egg og deretter sukker , til slutt har du i melet litt etter litt mens maskinen elter for deg til du har en smidig deig.
 Så er det tid for heving , deigen skal heve under plast til dobbelt størrelse det tar ca 1 time. Ha så deigen på ett melet bakebord og kjevl den ut til et rektangel, så smører du ett lag med nugatti på rektangelet . Dette var en veldig populær jobb for bakeassistentene , smaksprøver må beregnes om du har hjelp.
Så rulles deigen fast sammen fra langsiden og skjæres i ca 2 cm tykke skiver. Snurrene settes så på stekebrett med bakepapir og etterheves i ca. 20 min.

Mens de etterheves setter du ovnen din på 200 grader, når de er ferdig hevet pensler du snurrene med egg og strør perlesukker over, deretter stekes de midt i ovnen i ca. 15 minutter til de får en gyllen farge. Avkjøles på rist om du vil kan du pynte med litt melis , men vi gjorde ikke det vi syntes de var søte nok som de var.
De smakte utmerket nybakte og de fikk også ben å gå på under turen. Vi bakte faktisk dobbel porsjon siden vi var mange som skulle på tur , vi fikk noen snurrer til overs som ble litt tørre og kjedelige, men hva jeg gjorde med dem skal jeg fortelle dere om i ett senere inlegg,  så følg med for nugattisnurrer del 2....too be continued!
                                                            Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario