viernes, 18 de noviembre de 2011

Nugattisnurrer del 2 - nugattikjeks

Som lovet her kommer del 2 av nugattisnurrene. Som sagt så ble det noen til overs etter turen vår, de ble liggende på kjøkkenbenken en dag eller to og var derfor ikke lengre egnet til ettermiddagskaffen. De var rett og slett tørre og triste. Men jeg liker ikke å kaste mat og løsningen ble da å lage nugatisnurrerkjeks av de nugattisnurrene som var igjen. De ble kjempegode og heretter blir det ikke kastet en eneste overlevende bolle,skolebrød,nugattisnurrer eller kanelboller her i heimen.
Lag kjeks av dem og nyt, ungene gumlet også fornøyde i vei og jeg tør påstå at disse kjeksene har en del mindre skumle ingredienser enn ferdigkjøpt kjeks. Dessuten er det så enkelt at alle kan klare det, det eneste du trenger er en ovn og gamle triste og tørre nugattisnurrer eller annen gjærbakst.Begynn med å  sette ovnen din på 80 grader, deretter skjærer du nugattisnurrene dine opp i skiver.

Spre dem utover en bakeplate som du dekker med bakepapir. Jeg tok to og to plater i ovnen og det gikk kjempefint. Sett en plate høyt opp i ovnen og en langt nede. Legg de oppskjærte nugattisnurrene utover stekebrettet og la de stå i ovnen i ca.90 minutter. Etter den tiden skal de være tørre og fine helt igjennom og de har blitt forvandlet til kjeks. Prøv gjerne en når steketiden er over for å være helt sikker på at de er helt tørre, steketiden kan nok variere noe fra ovn til ovn. Vips så kom nugattisnurrene tilbake på kaffebordet i ny versjon.
Disse oppbevares i en lufttett boks og oppbevaringstiden kan jeg ikke si noe sikkert om da vår boks var tom i løpet av ett par dager, men jeg kan tenke meg at en uke eller to skulle de nok holde seg, men tviler på at noen vil ha de så lenge, advarer herved om at disse er meget vanedannende. Resirkulering på høyt nivå kalles dette, så kjeks ivei alle mann (og kvinner) det smaker fortreffelig. Dessuten er det lett som en plett.
Ha en fin dag helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario