lunes, 31 de octubre de 2011

Heksefingre

I dag er det Halloween, siste dagen for i år til å lage skrekkinngydende og skremmende bakverk. Sist men ikke minst hadde vi på menyen på Halloweenfesten vår heksefingre, de var kanskje de mest skremmende av alt på bordet.
Ideen og oppskriften så jeg for første gang på Martha Stewart sine hjemmesider, har endret litt på oppskriften, her kommer den vi brukte om du vil prøve;

             2 store egg                  /       2 huevos grandes
             115g smør                  /     115g de mantequilla
      2 ss vaniljeekstrakt           /     2 chucaras de vanilla
              60g melis                  /        60g de azucar glas
             75g sukker                /            75g de azucar
            en klype salt              /              en klype salt
               200g mel                /            200g de harina
  20-30 skoldede mandler   /            20-30 almendras
       rød konditorfarge          /            colorante rojo
                kakao                    /                 cacao

Begynn med å skille eggehviten og plommen av det ene egget, deretter blander du eggehviten fra dette egget sammen med det gjenstående egget og vaniljeekstrakten. Visp i en annen bolle sammen det romtempererte smøret ,melisen ,en klype salt og sukkeret. Deretter har du i eggeblandingen og visper det hele godt sammen.
Sikt så inn melet til du får en jevn og fin deig. Så må du smøre deg med litt tålmodighet og pakke deigen din inn i plast, den bør få hvile i ca. 40 minutter i kjøleskapet. Mens deigen hviler benytter du sjansjen til å male hekseneglene dvs. mandlene røde. Du trenger en ren pensel og litt sterk rød konditorfarge og så er det bare å male ivei og legge dem til tørk på litt kjøkkenpapir.
Etter at deigen er ferdig hvilt begynner det morsomme, del deigen opp i små deler som du ruller til 6-7cm lange fingre, klem hver enkelt sammen på to steder for å forme knokler,deretter bruker du baksiden på en knivegg til å lage rynker med på fingrene. Fest en rødmalt negl på hver finger og så pensler du med eggehviten du hadde til overs.
Deretter stekes fingrene midt i ovnen på 180 grader i 6-8 minutter, følg som vanlig med under steking slik at de ikke blir brent eller understekte. Avkjøl fingrene på rist, pass på å pensle dem med litt kakao før de blir helt kalde, slik ser de enda eklere ut om mulig.
Som dere ser lagde vi også noen med umalte mandler, men alle de små var enige om at de "kuleste" var de som hadde røde negler.
Disse blir virkelig troverdige og jeg skvatt til flere ganger mens de stod på kjøkkenbenken i påvente på å bli spist. De smakte slett ikke værst heller. Da gjenstår det bare å ønske dere en riktig skremmende Halloween kveld.
                                             Trick or treat!
No hay comentarios:

Publicar un comentario