miércoles, 26 de octubre de 2011

Halloweenkjeks

Til Halloweenfesten måtte vi selvfølgelig ha kjeks, men litt skremmende kjeks burde det jo være. Jeg har opparbeidet meg en liten samling av ulike utstikkere og i samlingen finnes også en del med Halloween motiv som selvfølgelig måtte prøves ut .
Jeg hadde tre par hjelpsomme hender til kjevling og utstikking , og kjeksene ble riktig så fine og gode de. Om du vil prøve trenger du;

                 5dl mel               /               5dl de harina
             1,5dl sukker          /             1,5dl de azucar
       1ts kardemomme      /    1chucaradita de cardamoma
              2ts kanel              /          2chucaraditas de canela
             200g smør            /             200g de mantequilla
             2ts natron             /    2 chucaraditas de bicarbonato
         1ss kaldt vann         /           1 chucara de aqua fria
              2ss sirup            /             2 chucaras de sirope
            perlesukker         /                 azucar en perla

Vi begynte med å blande sammen melet, sukkeret,kanelen og kardemommen i en bolle. Deretter delte vi smøret i små biter og blandet det godt inn i melblandingen til vi fikk en litt grynete masse. I ett glass rørte vi ut natronen i vannet og sirupen og deretter blandet vi det inn i resten av deigen. Elt deigen til du får en smidig og en ganske fast deig, deretter pakker du den inn i plast og legger den i kjøleskapet i en time. Mens deigen lå i kjøleskapet passet vi på å farge perlesukkeret vi skulle ha oppå kjeksene oransj. 
Ha perlesukkeret i en liten pose og ha i ett par dråper oransj konditorfarge og så er det bare å riste løs til fargen er jevnt fordelt og du har fått oransj sukker. Dette er en perfekt jobb for ivrige hjelpere. Når deigen er ferdig hvilt ha den på ett melet bakebord og kjevl og stikk ivei.
Kjeksene pensles med eggehvite og strøs så med perlesukker , denne gangen oransj men du kan fint bruke vanlig perlesukker. Kjeksene bør være mellom 2 og 4 mm tykke og stekes i ca 6-7 minutter midt i ovnen på 200 grader.Vi trykte ut både spøkelser,hodeskaller, gresskar,flaggermus og katter ,riktig så skummelt.
Kjeksene ble veldig fine til slutt og de smakte også veldig godt ,litt pepperkakefølelse over dem. De var også veldig populære rundt festbordet blandt de minste.
                                                       Happy Halloween!


No hay comentarios:

Publicar un comentario