lunes, 2 de abril de 2018

Påske; Appelsin og kardemommekake

Da synger påsken på det siste verset for denne gang og jeg vender snuta mot spania igjen,men først byr jeg på denne fantastisk gode appelsin og kardemommekaken som du gjerne kan bake på påskens siste dag om du har noen appelsiner til overs etter alle påskens festligheter.
En av de beste kakene jeg har smakt på lenge ,som å spise en appelsin var datterens kommentar så denne annbefaler jeg på det sterkeste.Om du vil prøve deg på denne appelsin og kardemommekaken trenger du følgende ingredienser;

             60g smør           /          60g de matequilla
           260g sukker        /             260g de azucar
           2 store egg          /           2 huevos grandes
             170g mel            /             170g de harina
         1ts bakepulver       /      1cdta de levadura royale
             0,5ts salt            /               0,5cdta de sal
     1,5ts kardemomme     /    1,5cdta de cardamomma
            1 appelsin           /                   1 naraja
            1,5dl melk           /               1,5dl de leche

Begynn med å mikse smøret ditt,som bør være romtemperert,med 200g av sukkeret ditt.Når det er vispet godt sammen har du i eggene dine ,ett egg av gangen og du pisker godt imellom hvert egg.
Ha deretter i bakepulver,salt og kardemomme mens du hele tiden lar vispen gå på lav hastighet. Ha deretter i mel og visp til du har en klumpefri røre.Ha i melken din litt etter litt om røren din blir veldig tykk kan du ha i litt ekstra melk om det trengs ,se det ann.
Mens det hele vispes sammen finriver du skallet av appelsinen din også,vend det deretter inn i røren din og la den stå i ca 5 minutter på kjøkkenbenken slik at appelsinsmaken setter seg før kaken skal stekes.
Ha deretter røren over i en smurt form og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 40-45 minutter. Kaken blir gyllen på toppen og kakenålen din skal komme tørr ut igjen ,da er den ferdig stekt.
Når kaken din er satt i ovnen forbereder du glasuren som skal helles over kaken når den kommer ut av ovnen. Press all juicen ut av appelsinen din og bland inn de resterende 60g med sukker.
Rør godt og la blandingen stå på kjøkkenbenken til kaken din er ferdig stekt og sukkeret har løst seg opp.Når kaken din kommer ut av ovnen heller du blandingen jevt over kaken din og deretter lar du den stå i formen å avkjøles i minst en time, før du har den over på rist.
Dette gir en utrolig saftig kake og smaken av appelsin er amazing,jeg lover deg at denne smaker annerledes enn de formkakene du er vant til.Datteren i huset erklærte at det var den beste kaken hun noensinne hadde spist og her snakker vi om ei som er finspist,så prøv denne du kommer ikke til å angre.
Som sagt med denne oppskriften var påskebloggingen over her inne hos Bakemester Snipp for denne gang, men følg med fremover det kommer mange gode oppskrifter i ukene som kommer.
Ha en fin andre påskedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario