lunes, 23 de abril de 2018

Bananbrød med kanelcrunch

Nok en gang brune bananer på fruktfatet her i huset og da det ikke er aktuelt å kaste dem i søpla og jeg vet at ingen her i huset kommer til å spise dem opp, så var det bare å finne frem bakebollen igjen. Resultatet ble ett nydelig bananbrød med supergod kanelcrunch på som forsvant på null komma niks her hjemme.
Lettvint å lage spør du meg og deilig smak og litt crunch på myke kaker er alltid en innertier og gjør en kanskje litt kjedelig fromkake veldig spennende.Om du vil prøve deg på denne supergode formkaken trenger du følgende ingredienser til selve formkaken:

                      2 egg                  /               2 huevos
        2 store modne bananer   /      2 platanos maduros
                 150g sukker           /           150g de azucar
             0,5dl solsikkeolje       /      0,5dl aceite de girasol
              1 kokosyoghurt        /            1 yogur de coco
            160g grovbakstmel    /      160g de harina integral
                30g maizena         /             30g de maizena
                  2 ts kanel             /              2cdtas canela
              1,5ts bakepulver      /    1,5cdta de levadura royale
                  1/4 ts salt             /             1/4 cdta de sal

Til crunchtoppingen trenger du følgende ingredienser;

            50g grovbakstmel     /          50g de harina integral
            100g brunt sukker    /         100g de azucar moreno
                  1ts kanel           /                1cdta de canela
                  60g smør           /              60g de mantequilla

Begynn med å mose bananene dine og ha dem i bakebollen din sammen med sukkeret,yoghurten og eggene dine, pisk det hele godt sammen.
Når det hele er godt blandet har du i bakepulver,kanel,salt og maizena melet ditt mens du pisker videre. Ha til slutt i melet ditt og pass på at du pisker til det ikke er melklumper i røren din.
Neste steg er å lage kanelcrunchen din. Ha alle ingrediensen dine i en bolle, pass på at smøret ditt er kaldt,det tar litt lengre tid å kna det hele sammen men da blir den ligende lenger på toppen av kaken i ovnen og mere crunch.
Så er det bare å brette opp armene og kna det hele sammen til du får en smulete masse som hverken har klumper av smør eller mel.
Ha så røren i en bakepapirkledt brødform og strø deretter over kanelcrunchen din på toppen av røren. Fordel crunchen jevnt utover kaken før du steker den midt i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter.
Bruk en kakenål til å kjenne etter når kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut igjen da er kaken din ferdig.Ta den ut av ovnen og la den stå i brødformen din i ett par minutter før du ved hjelp av bakepapiret løfter den over på rist til avkjøling.
Så er det bare å vente på at den blir kald nok til å skjære opp og til å nytes.Jeg lover deg at det smaker vidunderlig og både store og små kommer til å like denne.Håper du fikk lyst til å bruke opp brune bananer nå og ikke kaste dem i søpla.
Ikke vær bekymret for at det er grovbakst mel i kaken ,det merkes overhodet ikke,den er saftig og god og perfekt tilbehør til kaffekoppen.Håper jeg kunne gi deg litt bakeinspirasjon i dag også og titt gjerne innom snart igjen.
Ha en super dag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario