lunes, 12 de marzo de 2018

Grønnkål og speltbrød

 Mandag og ny uke og jeg byr på ett kjempegodt grønnkål og speltbrød i dag som kan være en fin start på uken. Oppskriften gir to supersaftige kjempegode brød så om du baker i dag og fryser ned så har du ferskt hjemmebakt brød til langt ut i uka.Jeg syntes ingenting smaker så godt på hjemmebakt brød og brød er veldig takknemlig å bake,det tar litt tid men det meste er til heving og da kan man jo gjøre andre ting i mellomtiden.
Jeg har brukt spelt mel denne gangen og det gir luftige brød som holder seg ferske lenge. Om du vil prøve deg på denne oppskriften trenger du følgende ingredienser til to grønnkål  og speltbrød;

            200g cottage cheese          /      200g cottage cheese
                 3dl blandet frø               /      3dl semillas variadas
                 5dl varmt vann             /           5dl aqua caliente
                 0,5dl olivenolje             /         0,5dl aceite de oliva
                      50g gjær                  /         50g levadura fresca
                 500g spelt mel             /       500g harina de espelta
           ca. 500g grovbakstmel      /     ca 500g de harina integral
             30g grønnkålchips*         /           30g de kalechips*

Begynn med å ta ut cottage cheesen din av kjøleskapet slik at den oppnår romtemperatur. Ha deretter 5dl varmt vann, olivenolje og frøblandingen din i en bakebolle. Jeg brukte en pose med ferdigkjøpt frøblanding som bestod av solsikkefrø,gresskarfrø og pinjekjerner,men bruk det du måtte ha i hus,det viktigste er at du bruker 3 dl.
La deretter frøblandingen og vann og oljeblandingen din stå på kjøkkenbenken å trekke i ca 15 minutter. slik at frøene suger til seg litt av væsken.
Deretter setter du eltekroken på bakemaskinen din og har i gjæren din. Pisk på lav hastighet og ha i spelt melet ditt sammen med saltet. Til slutt har du i grovbakstmelet,se ann på mengden grovbakstmel du trenger,deigen din er klar når den slipper kanten på bakebollen.
Så er det klart for å ha i grønnkålchipsen din. Du kan enten bruke ferdigkjøpte eller du kan lage selv slik som jeg gjorde. *Oppskriften finner du her på bloggen og det gjør absolutt ikke noe om du lager dem dagen i forveien. Ha deretter grønnkålchipsen i brøddeigen din og elt videre til grønnkålen er godt blandet inn.
Deretter setter du deigen din til forheving, dekk til bakebollen din med ett kjøkkenhåndkle og la deigen din vokse seg dobbelt så stor. Det tar ca 30 til 40 minutter, tiden kommer litt ann på hvor høy temperatur det er i rommet du hever deigen din i.
Ha så deigen over på ett melet bakebord og del den i to like store deler som du former til to avlange brød. Legg  brødene på en bakepapirkledt stekeplate og la brødene heve til dobbelt størrelse igjen under ett kjøkkenhåndkle.
Sett så ovnen din på 200 grader, når brødene er ferdig hevet pensler du dem med litt vann før du steker dem midt i ovnen i 45-55 minutter. Bank på undersiden av brødene for å sjekke om de er ferdig stekte,du hører en hul lyd når de er ferdige.
De får en helt nydelig stekeskorpe og som sagt saftige og myke brød. Grønnkålchipsen gir en nydelig smak til brødet og gjør det litt mer spennede å spise. Ett kjempegodt brød rett og slett,prøv gjerne denne oppskriften og gjør du det blir jeg kjempeglad for å høre hva du syntes.
Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario