domingo, 25 de marzo de 2018

Brunost og chiafrø vafler

I dag er det vaffeldagen og det skal selvfølgelig feires her på bloggen med en flunkende ny og supergod vaffeloppskrift. Jeg får alltid hjemlengsel når jeg steker vafler hjemme i spania,det er liksom en del av Norge. Så dermed dukket ideen opp om å ha i nok en typisk norsk vare i vaffelrøra, nemlig brunost og det skulle vise seg å være en utmerket ide.
Disse vaflene fikk ben å gå på her i heimen og smakte nydelig både med og uten syltetøy. Så om du vil feire vaffeldagen slik som meg i dag, kommer oppskriften på disse herlighetene her. Du trenger følgende ingredienser til brunost og chiafrø vaflene;

                 4dl mel                  /              4dl de harina
        1,5ts kardemomme       /     1,5cdta de cardamommo
                0,5ts salt                /             0,5cdta de sal
            1ts bakepulver          /      1cdta de levadura royale
                4dl melk               /                4dl de leche 
                  3 egg                 /                   3 huevos
              100g smør            /             100g de matequilla
              3ss chiafrø            /        3cda de semillas de chia
       120g revet brunost      /     120g de queso de cabra dulce

Begynn med å smelte smøret ditt og rør det sammen med melken. Ha i salt,kardemomme og bakepulver og rør alt sammen.
 Deretter har du i melet ditt litt etter litt mens du pisker kraftig slik at det ikke danner seg melklumper.Til slutt rører du inn de 3 eggene som du pisker sammen på forhånd.Sett deretter vaffelrøren din til å svelle på kjøkkenbenken i en halv time.
Når det har stått i en halv time har du i chiafrøene og river brunosten din rett i røra. Vend dem inn og varm opp vaffeljernet ditt.
Om røren din skulle bli for tykk rører du inn litt mere melk,chiafrøene suger nemlig til seg væske, jeg måtte ikke ha i ekstra melk denne gangen men se det ann.
Så er det bare å steke i vei og glede seg over duften av nystekte vafler som brer seg i huset. Som sagt så smaker de alldeles nydelig akkurat som de er eller med syltetøy på. 
Jeg selv kjørte også luksusvarianten og toppet med både mere brunost og bringebærsyltetøy,slettes ikke å forakte. Litt morsomt å lage en vri på det tradisjonelle og når de attpåtil smaker som disse må man vel kunne si at det var vellykket.
Håper du fikk lyst til å feire vaffeldagen i dag nå ,og falt ikke disse vaflene i smak så finner du flere nydelige vaffeloppskrifter her på bloggen.
Happy vaffeldag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario