miércoles, 30 de noviembre de 2016

Trillingnøtter

Godterier hører julen til likeså gjør Tre nøtter til Askepott, og noe å kose seg med når man ser på det, må jo bli trillingnøtter. Nydelig julegodis med sjokolade som er enkelt å lage og som smaker kjempegodt. Det er dessuten gjort på en halvtimes tid og det er jo alltid en fordel.
Disse er også kjempefine å pakke inn i litt cellofan å ha med seg som vertinnegave om du skulle bli bedt bort i disse førjulstider,sjokolade er jo dessuten noe alle liker. Om du vil prøve deg på disse trillingnøttene trenger du følgende ingredienser;

          ca 100g hasselnøtter              /        ca100g de avellanas
  200g sjokolade m appelsinsmak    /   200g de chocolate de naraja
     25g røde sjokoladeknapper        /           25g chocolate rojo
   25g grønne sjokoladeknapper       /          25g chocolate verde
                 julestrøssel                      /         virutas navidenas

Begynn med å legge bakepapir på ett stekebrett og spre hasselnøttene dine utover stekebrettet,rist dem så på 250 grader midt i ovnen din i ett par minutter til skallet begynner å løsne og de har fått litt farge
Når du tar dem ut av ovnen "pakker" du dem inn i ett kjøkkenhåndkle og gnir dem slik at mesteparten av skallet faller av,så er nøttene dine klare til bruk.Neste steg er å smelte den mørke appelsinsjokoladen din,jeg brukte slaget Valor, men er litt usikker på om den finnes hjemme i norge.Bruk en du liker.
Når sjokoladen er smeltet bruker du en spiseskje og drypper sjokoladepletter på bakepapiret,de bør være på størrelsen med en femkroning.Drypp klart en fire fem før du setter tre hasselnøtter fast i hver sjokoladeplett.Fortsett til det er slutt på appelsinsjokoladen.
Neste steg er å smelte de røde sjokoladeknappene dine,om du ikke har røde sjokoladeknapper går det like greit med hvit sjokolade.Bruk så en teskje og ringle over hasselnøttene på sjokoladeplettene og strø over litt julestrøssel.
Gjenta samme prosess med den grønne sjokoladen ,og som sagt jeg vet jo att ikke alle er like bakegale som meg og røde og grønne sjokoladeknapper er kanskje ikke noe man har, men da bruker du bare hvit sjokolade.
Enkelt og greit og kjempegode,trillingnøttene holder seg fint i en lukket boks i ett par uker,om de overlever så lenge.De bør oppbevares kjølig,men ikke i kjøleskap for da blir fort den mørke sjokoladen misfarget.Lettvint julegodt og supergodt,håper du fikk lyst til å prøve. Stikk gjerne innom her snart igjen for mere julegodter.
Ha en fin førjulsdag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario