lunes, 28 de noviembre de 2016

Ingefær snøkrystaller

Da går startskuddet for julen her inne hos Bakemester Snipp,det var jo første søndag i advent i går,så da er det fult lovlig å starte med julebaksten. Skal innrømme at jeg allerede har startet slik at dere som titter innom her kan få litt tips på godsaker nå i førjulstiden. Selv elsker jeg julen og gleder meg stort til feiring hjemme i gamle landet. Først ut får du oppskriften på noen aldeles nydelige ingefær snøkrystaller.
Disse smaker nydelig ,mannen i huset som ikke spiser kjeks spiste 10 på rappen, så disse blir du garantert ikke skuffet over ,om du leter etter ett alternativ til de 7 slagene. Med ett hint av sitron er dette deilige ,friske kjeks. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser;

                1,5dl fløte                  /               1,5dl de nata
              2,5dl sukker                /              2,5dl de azucar
            1,5dl hvit sirup              /          1,5dl de sirope blanco
        1,5 ss malt ingefær           /       1,5cda de jenjibre molido
            1ss bikarbonat               /          1cda de bicarbonato
     4-5 dråper sitronessens       /     4-5 gotas de esencia de limon
                 8,5dl mel                  /               8,5dl de harina

Begynn med å vispe fløten din lett,etter ett par minutter har du i sukkeret,deretter sirupen hele tiden mens du pisker videre.
Ha så i ingefær,sitronessensen og bikarbonaten. Når det er godt blandet inn sikter du inn melet ditt litt etter litt. Det blir en litt klissete deig,så du kan med fordel slå av maskinen og elte inn det siste melet for hånd.
Når deigen din er ganske så fast ,så er den klar og nå trenger den å hvile. Pakk den inn i plast og la den ligge i kjøleskapet til neste dag. Det gjør ikke noe om den ligger lenger heller om det skulle passe deg bedre.
Når du skal kjevle ut og steke snøkrystallene dine setter du ovnen din på 175 grader. Ta fram en del av deigen og ha den på ett melet bakebord, kjevl så deigen din ut, det skal være ganske så tynt.
Så er det bare å stikke ut snøkrystallene,eller hvilken som helst annen form om du ønsker det,bare husk å tilpasse steketiden din etter størrelsene på kjeksene,jo større jo lengre tid trenger de i ovnen.
Legg snøkrystallene på ett bakepapirkledt stekebrett og stek dem midt i ovnen i ca.7-8 minutter. De er fortsatt lyse når de er ferdige men de begynner å få en gyllen kant. Ta snøkrystallene ut av ovnen og la de avkjøles på stekebrettet en stund,da de fortsatt er myke når du tar dem ut.
Flytt deretter snøkrystallene dine over på rist og la de avkjøles helt. Dryss gjerne litt melis over før du serverer slik at det ser ut som snø. Håper du fikk lyst til å prøve disse og begynne med julebaksten nå.
 Jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet over disse supergode snøkrystallene,og de kan fint oppbevares i kakeboks frem til jul. Skulle ikke disse snøkrystallene falle i smak finner du over 80 andre juleoppskrifter under kategorien JUL🎅🎄 på bloggen. Man merker kanskje at jeg er litt i overkant glad i julen😄Titt innom snart igjen for mere julegodt!
Ha en fin førjulsdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario