lunes, 7 de noviembre de 2016

Formkake med kondensert melk

Min 9 årige datter er ganske så finspist når det gjelder mat generelt, men en ting hun ikke kan få nok av er mammas formkaker. Det resulterer igjen i at det bakes mange varianter av formkake her i huset. Lettvint å ta opp av fryseren og alltid velkomment på bordet. Denne varianten med kondensert melk forsvant nesten helt med en gang den kom ut av ovnen,mannen i huset hjalp til med det når sant skal sies.
Vel om du har lyst på noe godt til kaffen,eller bare noe godt å legge i fryseren annbefaler jeg denne. Til en formkake trenger du følgende ingredienser;

             3 store egg                 /                 3 huevos grandes
          1 yoghurt naturell             /                   1yogur natural
 1 yoghurtbeger kondensert melk  / 1 vaso yogur de leche condensada
      1 yoghurtbeger sukker       /           1 vasos de yogur de azúcar
         3 yoghurtbeger mel          /            3 vasos de yogur de harina
  0,5 yoghurtbeger olivenolje    /          0,5 vaso de yogur de aceite 
            1ts bakepulver             /          1 sobre de levadura química

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader,ha deretter bakepapir i en brødform og pass på at alle kantene er godt dekket til. Ha deretter eggene dine i bakebollen sammen med yoghurten din. Pisk det godt sammen til du får en jevn klumpefri røre.
 Rengjør yoghurtbegeret ditt da du bruker det som målebeger i resten av oppskriften din.Ha så i olivenoljen din ,ett halvt yoghurtbeger,sammen med den kondenserte melken.Ha så i sukkeret ditt litt etter litt. Ha i bakepulver og til slutt sikter du inn melet ditt mens du pisker det hele til en jevn røre.
Hell røren i den bakepapirkledde brødformen din og stek formkaken midt i ovnen i ca 30.- 35 minutter. Bruke en kakepinne for å kjenne etter om kaken din er ferdig stekt, kakepinnen skal komme tørr ut. La så kaken avkjøles ca10 minutter i formen før du flytter den over på rist.
Så er det bare å koke kaffe og sette seg godt til rette for å nyte.Denne smaker like godt lunken som kald og den er helt ypperlig å fryse. Jeg fryser den oppskåret i skiver slik at den tiner fort når jeg får lyst på noe godt. Håper du fikk bakelysten over deg nå.
                                    Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario