miércoles, 9 de noviembre de 2016

Enkle sjokoladekjeks

Høsten er tiden for baljer med te og en masse gode kjeks for meg,det samme gjelder for barna her i huset så det bakes stadig nye kjeks her i heimen. Disse ble til en sen kveld når kjeksbehovet var akutt og kjeksboksen tom. Sjokolade slår jo sjeldent feil og ei héller denne gangen,dette ble kjempegode kjeks som er vel verdt en halvtime på kjøkkenet.
Disse sjokoladekjeksene er dessuten veldig enkle å lage,du bare klikker dem rett ut på stekeplaten så mínimum med annstrengelser gjelder her. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 35 nydelige sjokoladekjeks;

            120g smør            /         120g de mantequilla
           160g sukker           /            160g de azúcar
           en klype salt           /           un pincho de sal
        1ts vanilje essens      /   1cdta de esencia de vanilla
         0,5ts bakepulver       /    0,5cdta de levadura royale
              130g mel              /            130g de harina
              25g kakao            /             25g de cacao
                1 egg                  /                1 huevo

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader og legg bakepapir på to stekeplater. Ha deretter smør,sukker,egg og vaniljeessens i en bakebolle. 
Pisk det hvitt og til det blir luftig. Miks deretter alle de tørre ingrediensene i bolle og sikt dem inn i smørblandingen din litt etter litt til du får en fast og smidig deig.Pisk godt. Deigen din skal være litt klissete men allikevel lett å håndtere.
 Bruk to spiseskjeer og sett klumper av deigen på stekebrettet ditt, ha god avstand mellom kjeksene da de flyter ut under steking. Jeg satt ca 20 kjeks på en stekeplate.
 Stek deretter kjeksene midt i ovnen i 10-12minutter. La så kjeksene avkjøles på stekeplaten. Datteren i huset spiste 5 på rappen så det skulle vel si litt om hvor gode disse ble. 
Perfekte til å dyppe i tekoppen også. De holder seg fint en uke eller to i en tett bakeboks,men jeg tviler vel på at de holder så lenge ,om du ikke baker dobbelt porsjon da,det kommer jeg til å gjøre neste gang.
Titt gjerne innom her igjen snart,det blir jeg veldig glad for, jeg lover deg at november vil by på mange spennende oppskrifter her inne på bloggen. Velkommen skal du være.
                              Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario