miércoles, 20 de abril de 2016

Nutella og mariekjeks muffins

Nutella er en takknemlig ingrediens å bake med og ikke minst blir som regel resultatet alltid kjempegodt. Denne gangen var det datteren i huset som ønsket seg muffins og da måtte mamma straks sette i gang å bake. Resultatet ble supergode nutella og mariekjeksmuffins som jeg virklig annbefaler deg å prøve.
De blir litt seigere i konsistensen enn vanlig muffins og de hever heller ikke så mye, men smaken den er himmelsk.Disse fikk også tommelen opp fra juryen her i huset så de kan trygt annbefales. Om du vil bake disse trenger du følgende ingredienser til ca 18 muffins;

         200g mariekjeks            /      200g de galleta maria
             100g smør                 /      100g de mantequilla
            100g sukker               /          100g de azucar
           3ts bakepulver            /    3cdtas de levadura royale
                 3 egg                    /              3 huevos
            130g nutella               /          130g de nutella
              1ts kanel                 /          1cdta de canela

Begynn med å kjøre mariekjeksen din foodprossesor til de blir som fint mel.Ha så mariekjeksmelet i en bakebolle sammen med sukkeret og smøret ditt. Bruk romstemperert smør. Pisk det hele godt sammen.
Ha deretter i nutella,kanel og bakepulver ,pisk videre en liten stund før du har i eggene dine. Pisk inn ett og ett egg om gangen,la røren blandes godt mellom hvert egg.
 Neste steg er å fylle muffinsformene dine 3/4 dels fulle,bruk gjerne ett muffinsbrett til å steke disse i, da denne muffinsrøren er ganske så tung og lett sklir ut under steking.Strø over litt perlesukker på hver muffins til slutt.
Stek så muffinsen midt i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter. Følg med underveis og bruk gjerne en tannpirker til å sjekke om muffinsene dine er ferdige,sitter det ikke noe røre igjen på tannpirkeren er muffinsene ferdig stekte.
La muffinsene avkjøles ca 5 minutter i muffinsbrettet når du tar dem ut av ovnen ,de er ganske så myke når de kommer ut. Flytt dem så over på rist,og la dem avkjøles helt,selvom jeg må vedkjenne meg at disse smaker nydelig varme også,snakker her av erfaring;)
Muffinsene holder seg fint i ett par dager i en plastpose,men jeg frykter at det ikke blir så mange tilovers,de smaker virkelig vidunderlig. Håper du fikk lyst til å bake nå,titt gjerne innom her på bloggen snart igjen ,det setter jeg stor pris på.
                               Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario