viernes, 15 de abril de 2016

Fredagstapasen; Artisjokker i vin og currysaus

Fredag og da er det tapastid her på bloggen som vanlig. I dag en tapas som er kjapp å lage,men som allikevel smaker veldig godt. Det er en fordel at den er rask å lage da denne tapasen smaker best varm og bør serveres straks den er klar. Artisjokker er noe av det beste som finnes grønnsaksveien spør du meg,denne gangen brukte jeg hermetiserte artisjokker.
Du kan bruke friske artisjokker også men da må du passe på å koke dem myke først.Det smaker like godt med hermetiserte altså ,så her er det helt greit å "jukse litt". Om du vil prøve deg på denne smakfulle tapasen trenger du følgende ingredienser;

   200g hermetiserte artisjokkhjerter     /       200g de alcachofas
               1-2 hvitløksfedd                  /        1-2 dientes de ajo
                1/2 kopp hvitvin                   /   1/2 taza de vino blanco
                    1,5ts mel                         /      1,5cdta de harina
                     2ts curry                         /        2cdta de curry
                    olivenolje                         /        aceite de oliva

Begynn med å la artisjokkene ligge i iskladt vann i 5 minutter. La dem så renne av seg vannet før du tørker godt av dem med litt kjøkkenpapir. Skjær hvitløken din i skiver.Ha så godt med olivenolje i en stekepanne og stek hvitløken sammen med artisjokkhjertene til de blir gyllene.
Når det har blitt litt stekekant på artisjokkene har du i hvetemelet ditt og rører godt rundt slik at det ikke klumper seg. Skru litt ned på varmen på stekepannen din ellers brenner melet seg lett fast.
Ha så i hvitvinen din og til slutt karrien,jeg bruker vanlig karri ,ikke sterk karri til disse artisjokkene. La det boble i ett par minutter til du har en tykk og fyldig karrisaus og artisjokkene tar smak av karrien.
Det er det hele,såre enkelt men allikevel veldig godt og smakfullt.Lett å forberede og det tar bare 5 minutter om du har alle ingrediensene klare på forhånd,så denne tapasen kan fint lages når gjestene dine er på plass.
Du trenger noen tannpirkere til å stikke i artisjokkhjertene når de serveres men ellers skulle det være alt du tenger til en smakfull tapas. Håper du fikk lyst til å prøve,og er du som meg glad i tapas så titt innom her igjen neste fredag da kommer det en ny fredagstapas her på bloggen.
                                Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario