viernes, 1 de abril de 2016

Fredagstapasen;Trampantojo/Aprilsnarr Oreo kjeks

Fredag igjen og 1 april så da er det klart for litt aprilsnarr her på bloggen,denne gangen i form av tapas. På menyen i dag står nemlig falske oreokjeks. Dette kalles for trampantojo på spansk som direkte oversatt betyr lureri for øyet. Dette ser altså ut som oreokjeks, men er noe ganske annet. Veldig morsomt å servere til gjestene dine sammen med ett glass øl, jeg kan love deg at de fleste vil rynke på nesa av kombinasjonen, men de får seg snart en overraskelse.
 Morsomme å servere og de smaker like godt som oreo altså,bare at disse er en salt utgave som passer ypperlig sammen med ett glass øl og som tapas på fredags kvelden. Om du ble fristet til å lure noen av dine gjester i dag på 1 april så trenger du følgende ingredienser;

       300g sorte oliven           /   300g de aceitunas negras
             100g mel                  /            100g de harina
             45g smør                 /         45g de mantequilla
             1 lite egg                  /          1 huevo pequeno
     150g philadelfiaost          /    150g de queso philadelfia
          paprikapulver             /                pimenton

Begynn med å tørke de sorte olivenene dine. Skyll godt av dem og tørk dem med tørkepapir før du setter dem i ovnen på 120 grader i 3-4 timer. De skal tørke ordentlig inn så steketiden avhenger av hvor store olivenene dine er. De krymper inn og blir harde når de er ferdig tørket.
Kjør deretter de tørkede olivenene i en food prosessor til de blir pulverisert, du ender opp med olivenmel kan du på en måte si.Bland så olivenmelet med smøret og egget ditt ved hjelp av en slikkepott,rør det hele godt sammen.
Ha deretter i melet ditt litt etter litt til du får en fast og smidig deig. Det kan hende du må justere litt på melmengden din, det kommer litt ann på størrelsen på egget du bruker, men deigen skal ikke være spesielt klissete så se ann.Pakk så deigen inn i plast og la den ligge i minst 45 minutter i kjøleskap.
Sett ovnen din på 175 grader og la den varmes opp. I mellomtiden lager du fyllet til de falske oreokjeksene dine. Rør sammen romtemperert philadelfiaost med paprikapulver,eller noe annet krydder om du foretrekker det, jeg brukte 1ts paprikapulver da jeg ikke ville farge osten for mye.
Når deigen din er ferdig avkjølt klapper du den flat før du kjevler den ut mellom to lag med plastfolie. Den skal være 3-4 mm tykk. Bruk deretter ett glass eller en rund utstikker og klikk ut runde kjeks. Jeg brukte ett champagne glass det var det perfekt oreostørrelse på.Brett sammen overflødig deig og kjevl og stikk ut igjen helt til det ikke er mere deig igjen,jeg fikk 24 kjeks ut av min deig altså 12 hele falske oreokjeks tilsammen.
Legg dem på en bakapapirkledt stekeplate og stek de falske oreokjeksene midt i ovnen i 12-15 minutter.De kan ligge ganske så tett da de ikke hever noe særlig under steking. De falske oreokjeksene er myke når de kommer ut av ovnen så la de avkjøles på platen litt,før du flytter dem over på rist.
Når de falske oreokjeksene er ferdig avkjølte fyller du dem med den ferdig blanda philadelfiaosten og vips så har du laget en trampantojo som kan lure etthvert øye. Perfekte til å drive aprilsnarr med noen med.
 At de smaker godt er jo heller ingen bakdel akkurat , men som sagt disse nytes best med ett glass øl og ikke ett glass melk slik vi er vant med til vanlige oreokjeks.Jeg klarte å lure både barna og mannen her i huset og fikk meg en god latter.
Prøv å lure noen du også da vel, og klarer du det blir jeg veldig glad om du forteller det til meg enten her inne i kommentarfeltet eller på instagram.Det er alltid morsomt med tilbakemeldinger.
Jeg hadde det uansett veldig morsomt da disse ble laget håper dere syntes de var litt festlige, og pass på så du ikke blir lurt i dag,det kan være fort gjort å gå fem på.
Ha en fin 1 april videre og titt gjerne innom bloggen snart igjen, jeg lover flere gode oppskrifter fremover helt uten lurerier;)
                                        Ha en fin 1 april!


No hay comentarios:

Publicar un comentario