viernes, 25 de marzo de 2016

Påsketapas; Valnøttvafler med brie

Langfredag ,påske og vaffeldagen på en gang i dag,og selvsagt tid for tapas her på Bakemester Snipp siden det er fredag. I dag er det altså den store vaffeldagen og i den annledning byr jeg på en tapas selvfølgelig med vafler. Disse valnøttvaflene smaker nydelig, og kan fint serveres som tapas nå i påsken.
En litt annerledes tapas med norske aner får dere altså her i dag,vaffeldagen til ære. Om du ble fristet til å prøve deg trenger du følgende ingredienser;

       100g smør             /           100g mantequilla
      2dl valnøtter           /    2dl de nueces de calefornia
          3dl mel                /             3dl de harina
           5 egg                 /                 5 huevos
     1ts bakepulver         /        1cdta de levadura royal
         1/2ts salt              /             1/2 cdta de sal
         4dl melk               /               4dl de leche
          jordbær               /                    fresas
          honning               /                     miel
             brie                   /               queso brie

Begynn med å smelte smøret ditt og la det avkjøles litt.Deretter har du valnøttene dine i en food processor eller blender og maler valnøttene til du får ett fint pulver,det blir nesten som mel.
Ha så mel,salt,bakepulver og de malte valnøttene i en bolle. Rør så inn melken og ha deretter i det smeltede smøret. Til slutt pisker du inn ett og ett egg. La så røren stå å svelle i 20-30 minutter.
Stek så vaflene i vaffeljern som vanlig og la de avkjøles på rist. Du får ca 10 vaffelplater av denne oppskriften og det holder til 40 tapas og det kan jo fort bli litt mange,men vaffelplatene kan fint fryses ned og brukes senere.
Ta så litt brie og legg på hver enkelt vaffelrute, ha over litt honning og legg på noen oppskjærte jordbær til slutt. Bruk en tannpirker til å holde endene på vaffelruten sammen og vips så har du en kjempegod tapas.
Smaker deilig, kombinasjonen av valnøttene i vaffelen,den søte honningen og jordbærene er himmelsk.Prøv gjerne, og siden det er vaffeldagen i dag passer det jo ypperlig,litt ekstra påskekos på langfredag.
Håper du fikk lyst på disse litt utradisjonelle vaflene nå,titt innom snart igjen for påsken er ikke over ennå her inne på bloggen,det kommer flere gode påskeoppskrifter fremover.Nyt langfredagen og ha en riktig god påske videre.
                                        God påske!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario