lunes, 21 de marzo de 2016

Påske; Appelsinsnitter

Kjeks er ett must til påsken enten du tilbringer den på fjellet ,i byen eller bare hjemme. Kjeks må man ha til kakaoen,teen eller kaffekoppen.Disse nydelige appelsinsnittene er veldig enkle å bake og smaker dessuten fantastisk,er ikke så mye som kan gå galt med kombinasjonen sjokolade og appelsin.
De holder seg fint i ett par uker i en kakeboks,så det er bare å slå på ovnen og sette i gang med disse til påske. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca.30 appelsinsnitter;

             100g smør               /          100g de mantequilla
             1dl sukker                /              1dl de azúcar
            2ss lys sirup               /             2cda de sirope
              2,5dl mel                 /              2,5dl de harina
        1/2ts bikarbonat           /        1/2 cdta de bicarbonato
      1,5ts vaniljesukker          /    1,5cdta de azúcar de vanilla
            1ts ingefær                 /           1cdta de jengibre
             1 appelsin                 /                 1 naranja
     50g sjokoladeknapper      /    50g de pepitas de chocolate

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader og legg bakepapir på en bakeplate. Ha deretter smøret ditt,som bør være romtemperert,og sukkeret i en bakebolle. Pisk det hele hvitt.
Riv deretter i skallet fra appelsinen din,pass på å vask den godt først,eller bruk helst en økologisk appelsin.Ha i ingefær,bikarbonat,vaniljesukker og saften fra appelsinen din. Du får  ca.1 dl appelsinsaft ut av en appelsin.
Pisk deretter videre og ha i melet ditt litt etter litt til du får en fast og fin deig.Stopp deretter maskinen din og ha i sjokoladeknappene dine, vend dem inn i deigen ved hjelp av en slikkepott. Om du bruker melkesjokolade eller mørk sjokolade er opp til deg, jeg brukte mørk sjokolade.
Del deretter deigen din i to og form de to delene til to lange pølser. Legg dem på det bakepapirkledte stekebrettet ditt og klem dem litt utover, men ikke trykk dem for flate.Stek deretter appelsinsnittene midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.
Pass på at det er god avstand mellom de to deigpølsene,da de flyter veldig ut under steking. Appelsinsnittene er ferdig stekte når de begynner å boble i deigen i ovnen. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen , så la de avkjøles i ca 5 minutter på stekebrettet før du skjærer dem i snitter med en skarp kniv.
Smaker nydelig som sagt og både appelsin og sjokolade hører jo definitivt påsken til, så disse appelsinsnittene gir ihvertfall meg påskefølelsen. Håper du fikk lyst til å prøve deg,jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet.
Titt gjerne innom snart igjen her på bloggen,det kommer mere påskegodt fremover, og vil du følge min påske hjemme i gamlelandet kan du gjøre det på instagram,navnet er Bakemester Snipp der også.
                               Ha en fin påskedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario