viernes, 18 de marzo de 2016

Påsketapas; Vaktelegg med krunsj

Fredag og tid for tapas her kommer det en påsketapas som selvfølgelig inneholder egg,det er vel ingen tid på året vi nordmenn spiser mere egg en i påsken. Denne gangen brukte jeg vaktelegg og disse fikk ordentlig krunsj ved hjelp av corn flakes. Det høres kanskje rart ut med det smakte alldeles nydelig.
Jeg er litt usikker på hvor lett det er å få tak i vaktelegg hjemme i norge,kanskje noen av leserene mine som vet,men her i spania er de å få kjøpt i alle matbutikker som er. Om du vil prøve deg på denne påsketapasen trenger du følgende ingredienser;

       12 vaktelegg            /      12 huevos de cordoniz
         1-2 ss mel              /           1-2cda de harina
               salt                   /                    sal
              1egg                 /                1 huevo
      1ts paprikapulver      /          1cdta de pimenton
     ca.70g corn flakes     /          70g de corn flakes
            majones              /               mayonesa
           olivenolje             /             aceite de oliva

Begynn med å koke vakteleggene dine, de er relativt små så de trenger kun 5 minutter koketid. Avkjøl dem godt, gjerne i vann med isbiter i ,og ta så vekk skallet.Pisk så egget ditt godt og ha 1ts salt i egget,dette høres mye ut ,men stol på meg det trengs. Ha så melet ditt i en skål og bland det godt med paprikapulveret.  
 Mål deretter opp corn flakesen din og knus den i en blender eller i en pose.Det er viktig å bruke sukkerfri corn flakes,det finnes i de fleste butikker.Sett en stekepanne på ovnen på middels varme med rikelig olivenolje.Vend deretter vakteleggene dine godt i melblandingen.
Deretter har du dem over i det piskede egget og vender dem godt i det også. Bruk en skje til hjelp det er det enkleste.
Til slutt vender du eggene dine godt inn i de knuste cornflaksene dine. Rull dem gjerne flere runder slik at det blir ett godt lag med cornflakes på utsiden av hvert egg.
Deretter steker du vakteleggene i den varme olivenoljen ett par tre minutter på hver side. Sett så eggene på litt tørkepapir slik at den overflødige olivenoljen absorberes.
Ha litt majones i en liten skål og så er du klar til å servere. Vakteleggene smaker nydelig dyppet i litt majones og krønsjen er upåklagelig. Jeg foretrekker å servere disse som en varm tapas jeg synes de smaker best varme, men de kan fint spises kalde også, det foretrekker minstemann her i huset.
Du kan gjøre ferdig eggene på forhånd og oppbevare dem ferdig dyppet i kjøleskap frem til gjestene kommer,slik at bare selve stekingen gjennstår før du skal servere. Håper du fikk lyst til å prøve deg på denne påsketapasen,den smaker helt nydelig kan jeg love.
Mere påskegodt og inspirasjon finner du under kategorien påske her inne på bloggen. Ønsker dere alle en riktig god helg, og til dere som har tyvstartet litt på påskeferien slik som meg,en riktig god påske.
Titt gjerne innom her under påskeferien også, det vil komme jevlige påskeoppskrifter fremover. Kos dere alle mann ferie eller ikke,håper vi ses her snart igjen.
                                     Ha en riktig god helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario