lunes, 14 de marzo de 2016

Påske; Opp ned ananaskake

Da starter jeg med påskebloggingen her inne på Bakemester Snipp og det gjør jeg med en gul kake,gult er jo tross alt påskefarge nummer en. Dette er også litt av en klassiker,opp ned kaker var en stor hit på 80 tallet om jeg ikke husker feil. Denne versjonen med ananas er det absolutt verdt å prøve.
Den smaker friskt og godt samt at den jo passer ypperlig på påskebordet. Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser;

            6 ananasringer           /            6 anillos de pina
                180g smør              /         180g de mantequilla
           75g brunt sukker         /        75g de azucar moreno
                  1ss rom                 /             1 cda de ron
              285g sukker              /           285g de azucar
                   3 egg                   /                3 huevos
                240g mel                /            240g de harina
            2ts bakepulver            /   2cdtas de levadura en polvo
              0,5ts natron              /           0,5cdta de natron
        1,5ts vaniljeekstrakt       /   1,5cdta de extracto de vanilla
               1,3dl kefir                /              1,3dl de kefir
               coctailbær                /         cerezas confitadas

Begynn med å sette stekeovnen din på 180 grader. Så deler du opp ananasen din i skiver om du bruker en fersk ananas ellers lar du de hermetiske ringene renne godt av seg på tørkepapir. Sett så en stekepanne på middels varme og ha i det brune sukkeret ditt sammen med 50 gram av smøret og 75g vanlig sukker.
La smøret smelte sammen med sukkeret og ha deretter i ananasringene dine, med væsken fra disse vil nå sukkerblandingen din begynne å koke,når den gjør det har du i 1ss med rom.Stek deretter ringene ca 4-5 minutter på hver side.
Når ananasen er ferdig stekt lar du stekepannen stå å bli kald mens du lager røren til selve kaken din.Begynn med å ha resten av smøret ditt og sukkeret i en bakebolle.Visp det godt sammen og ha deretter i eggene dine ett og ett,pisk godt mellom hvert egg.Ha i vaniljeekstrakt.
Til slutt har du i alle de tørre ingrediensene dine og kefiren, ha i litt av hver om gangen til du får en tykk og klumpefri røre. Smør deretter kakeformen din godt før du legger annanasringene dine i bunnen med ett rødt coctailbær i hvert hull. Hell over ca 4-5 ss av sirupen som har formet seg i stekepannen.
Til slutt heller du røren over ananasringene og jevner den til på overflaten med en slikkepott.Stek så kaken midt i ovnen på 180 grader i 40-45 minutter.Ta så kaken ut av ovnen og la den stå i den ca 5 minutter før du ved hjelp av en gaffel lager noen "hull " i kaken og heller over 3-4 ss av karamellsausen som var igjen i stekepannen din.
La så kaken avkjøles en stund til i formen før du hvelver den over på et kakefat. Så er det bare å gjøre klar kaffekoppen og nyte en saftig og aldeles nydelig kake og husk at nå er det ikke lenge igjen til påske. Kaken holder seg fint i kjøleskapet i ett par tre dager,så denne kan du bake klar før du starter på påskeferien.
Håper du titter innom her snart igjen ,det kommer masse godt til påsken fremover her på Bakemester Snipp mye som man kan bake ferdig, for så å kose seg med i påsken.Selv gleder jeg meg til å feire påsken hjemme i Norge.
                                    Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario