jueves, 24 de marzo de 2016

Påske sitronkjeks.

Her kommer det nok en oppskrift på kjeks til påske,fine å ha med på tur og smaker deilig av sitron. Nye favoritt kjeks hos meg kan jeg informere om,at de har en fin påskegul farge er jo også ett pluss,pynter opp på kjøkkenbenken helt alene disse nydelige kjeksene her.
Disse falt i smak hos barna i huset også,annbefaler deg virkelig å bake disse til påskekosen, de smaker fortreffelig. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 35 sitronkjeks;

       100g hvit sjokolade      /         100g de chocolate blanco 
                5-6dl mel               /              5-6dl de harina
     3 dråper sitronessens     /      3 gotas de esencia de limon
           1ts bakepulver         /    1 cucharadita de levadura royale
             1 klype salt            /                 una pizca de sal
               60g smør             /              60g de mantequilla 
             1,5dl sukker           /                 1,5dl de azucar
                  1egg                 /                      1 huevo
         1ts vaniljesukker        /    1 cucharadita de azucar vanillado
        0,5ts kardemomme      /    0,5 cucharadita de cardamomma
           0,5dl sitronsaft             /        0,5dl de zumo de limon
        skallet fra en sitron      /             cascara de un limon
          gul konditorfarge              /        colorante amarillo


Til å dyppe kjeksene i før steking trenger du;

               sukker             /                  azucar
                melis              /             azucar glace


Begynn med å smelte sjokoladen din ,enten i mikroovn eller med vannbad, la den avkjøles litt mens du lager deigen. Ha smør og sukker i bakebollen din og pisk det hele godt sammen.
Visp så inn egget,deretter har du i vaniljesukker,salt,bakepulver,revet skall av en sitron og kardemomme. Ha så i sitronsaften,det skulle holde med saften fra en sitron, og den smeltede sjokoladen mens du pisker videre.
 Til slutt har du i melet ,deigen din blir veldig klissete, men juster litt med melmengden din det er ikke sikkert du trenger alt melet, så ha i litt etter litt og kjenn på deigen din. Ha deretter i ett par dråper gul konditorfarge til hele deigen din blir gul.Deigen skal være kremete i konsistensen og ikke bare seig når den er ferdig. Pakk så deigen din inn i plast og la den ligge en time eller to i kjøleskapet.
Deigen din skal nå være ganske hard, men det er bare en fordel når du skal rulle kuler, for den blir fort veldig klissete pga. varmen i hendene dine.Rull kuler og rull dem først i sukker og deretter i melis. 
Legg så kulene på en bakepapirkledt stekeplate og trykk dem litt flate. De kan ligge ganske tett da de ikke flyter ut eller hever noe særlig under steking. Jeg rullet 36 kuler ut av min deig. Cookiesene stekes så midt i ovnen på 175 grader i 14-16 minutter, de er ferdige når den hvite "kappen" begynner å sprekke.
De er fortsatt myke når du tar dem ut av ovnen ,så la dem ligge ett par minutter på stekeplaten før du flytter dem over på rist og lar dem ligge der til de er helt avkjølte. Kan av erfarnig si at de slettes ikke smaker så værst varme heller.
Smaker nydelig av sitron og smelter i munnen disse er helt perfekte hverken for søte eller for sure.Beste jeg har smakt på lenge og som sagt ny favoritt kjeks hos meg. Prøv da vel,om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger på hva du syntes.
 Titt gjerne innom kategorien påske her på bloggen der finner du over 30 oppskrifter til påske,det skulle være noe for enhver smak. Nyt påsken som er rett rundt hjørnet, så håper jeg vi ses snart igjen her inne.
                              Ha en fin bakedag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario