miércoles, 4 de noviembre de 2015

Sjokoladekjeks med perlesukker

Med to små troll i huset går det unna på kjeks, og derfor blir det prøvd ut utallige kjeksoppskrifter i løpet av en måned. Disse sjokoladekjeksene med perlesukker på, slå veldig godt ann hos smakspanelet og var nesten spist opp etter bare en dag. Nå skal det sies at mora hjalp til litt med det altså.
Oppskriften fant jeg i det svenske bladet Hembakat, finner utrolig mye inspirasjon der og de har dessuten en veldig fin web side om du skulle ville titte innom der. Om du vil prøve deg på disse nydlige sjokoladekjeksene trenger du følgende;

               150g smør                 /       150g de mantequilla
                2dl sukker                /             2dl de azucar
                    1 egg                   /                  1 huevo
                   5dl mel                 /               5dl de harina
                 3ss kakao              /              3cda de cacao
              1ts bakepulver         /        1cdta de levadura royale
            1ts vaniljesukker        /       1cdta de azucar avanillado
          100g hvit sjokolade       /       100g de chocolate blanco
               perlesukker             /                 azucar perla

Begynn med å måle opp smør og sukker og ha det i bakebollen. Pisk det til det får en kremet konsistens.
Mens smøret og sukkeret piskes hakker du den hvite sjokoladen din i fine biter, husk at hvit sjokolade smelter litt fortere enn mørk så du kan med fordel legge den i fryseren ett par minutter før du hakker den.
Ha deretter i egget i bakebollen og pisk det godt inn. Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha de så i deigen litt etter litt,la det piskes ett minutt eller to før du helt til slutt har i den hvite sjokoladen.
Deigen din skal bli fast, men den er allikevel ganske så klissete. Jeg måtte bruke 1 dl mere mel enn det som stod i originaloppskriften, så det kan være lurt å se ann litt på melmengden, prøv deg frem.
Rull så middels stor kuler av deigen din, som sagt den er litt klissete men det går fint å rulle kuler. Jeg fikk 30 kjeks ut av deigen, det vil altså si at du ruller ca 30 kuler.
Som dere ser hadde jeg bakehjelp den dagen jeg bakte kjeksen,og når man er 5 år og har feber da har man førsteretten på å helle ingrediensene i bakebollen og selvfølgelig på å slikke deigen av vispen.
Legg så kulene i passe avstand på bakebrettet, og deretter trykker du dem litt flate med bunnen på ett kjøkkenglass. Strø deretter over perlesukker som du klapper litt ned i kjeksen med fingrene.
Kjeksen stekes så midt i ovnen på 200 grader i ca 10-12 minutter. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så la de avkjøles litt på stekebrettet, før du flytter dem over på rist.
Som sagt riktig så gode ble de og fikk topp karakterer her i huset, bakeren sjøl kan melde om at de er perfekte til å dyppe i tekoppen. Håper du fikk lyst til å bake noe nå, disse er dessuten veldig enkle å lage og passer perfekt om du vil bake sammen med barn,
Om du prøver deg så la meg gjerne få en tilbakemelding , blir utrolig glad for kommentarer her på bloggen. Følg meg gjerne på instagram også, heter Bakemester Snipp der også.
                              Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario