viernes, 13 de noviembre de 2015

Fredagstapasen; Pære med lomo

Fredag igjen og tapastid på bloggen, en hektisk fredag for min del og derav en veldig enkel tapas som det tar deg maks 10 minutter å lage, og som du kun trenger tre ingredienser for å forberede. Smaken er det allikevel ikke noe å si på, veldig god denne til tross for sin enkelhet, smakfull og vel verdt ett forsøk.
Hver gang jeg er hjemme er det flere spanske produkter å finne i butikkhyllene i det kalde nord, og noe av det jeg vet man nå kan få tak i hjemme i gamlelandet er lomo, chorizo og salchichon. Allle tre varianter av pølser. Skulle du allikevel ikke få tak i lomo , kan du fint erstatte den med spekeskinke til denne tapasen, det smaker nesten det samme.
Når det er sagt så trenger du følgende ingredienser til 8 tapas;

           8 skiver lomo                 /        8 lonchas de lomo
            1 stor pære                   /           1 pera grande
   philadelfia tørket tomat ost    /    philadelfia de tomate seco
             tannpirkere                  /                palillos

Begynn med å vaske pæren din og del den i to, dertter deler du hver halvdel i to og deretter nok en gang deler du 1/4 av pæren i to. Deretter bruker du ett parisiennejern og lager en grop i hver av pærebitene der kjernehuset er, skjær også av stilken.
Så trenger du en kniv,fyll gropene etter parisiennejernet med philadelfiaosten, jeg liker å bruke den som har smaken tørket tomat, men er det en du liker bedre er det ikke noe i veien for å bytte den ut.
En litt klinete jobb,men det er fort gjort. Da gjenstår det bare å brette lomo skivene dine rundt de nå ostefylte pærebitene og feste dem med en tannpirker. Hokus pokus så enkelt var det å få fredagstapasen ferdig denne uken.Som sagt frisk og god smak og det søte i pæren gifter seg perfekt med den salte lomoen. Ha en riktig trivlig helg alle sammen og titt gjerne innom her på bloggen snart igjen.
                                      Ha en fin fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario