lunes, 30 de noviembre de 2015

Julepinner

Da endelig kjører jeg igang med juleblogging her inne, dere som har fulgt meg en stund vet at jeg er litt over gjennomsnittet glad i julen og jeg tror jeg gleder meg mer enn ungene. Huset ble julepyntet i løpet av helgen så da tar jeg fatt på jobben med å julepynte bloggen også. Først ut er disse julepinnene i julens farger, ett alternativ til de 7 slag som slo veldig godt ann her i huset.
Smaker deilig av appelsin og sjokolade, og disse smelter på tungen. Du får ca 60 julepinner av denne oppskriften, men jeg lover deg at disse får ben å gå på i julen. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser;

Til den røde deigen;

           100g smør                 /        100g de mantequilla
            1dl sukker                /               1dl de azucar 
             2 ss sirup                /             2 cda de sirope
        1ts vaniljesukker          /    1cdta de azucar avanillado
        0,5ts bikarbonat           /       0,5cdta de bicarbonato
             2,25dl mel               /            2,25dl de harina
  5 dråper appelsinessens   /  5 gotas de escencia de naranja
        rød konditorfarge          /              colorante rojo

Til den grønne deigen;

          100g smør                  /         100g de mantequilla
          1dl sukker                  /               1dl de azucar 
           2 ss sirup                  /              2 cda de sirope
      1ts vaniljesukker            /     1cdta de azucar avanillado
      0,5ts bikarbonat             /        0,5cdta de bicarbonato
            2,5dl mel                  /              2,5dl de harina
     60g hvit sjokolade           /          60g chocolate blanco
    grønn konditorfarge           /              colorante verde

Begynn med å piske sukkeret sammen med smøret og sirupen din, pisk godt til sukker og smør blir hvitt.
Ha så i mel,bikarbonat, appelsinessensen og vaniljesukkeret. Pisk videre til det blir en kornete masse,ha i konditorfargen,bruk den mengden du trenger til deigen din får den fargen du vil ha. Hver enkelt konditorfarge har litt forskjellig styrke,så se ann hvor mye du trenger.
Pisk videre til du får en fast deig, du kan gjerne bruke hendene dine til å kna mot slutten. Deretter gjentar du den samme prosessen med den grønne deigen, den eneste forskjellen er at i stedet for å ha i appelsin essensen er at du nå smelter den hvite sjokoladen din og har den i deigen din. 
Del så hver enkelt deig i 8 like store deler, jeg brukte kjøkkenvekten og veide hver enkelt bit til 50 gram. Trill så alle deigbitene i lange pølser, legg 2 røde og 2 grønne deigpølser tett intill hverandre på en bakepapirkledt stekeplate. 
Deretter bruker du håndflaten din og trykker deigpølsene dine ganske så flate på stekeplaten. Deretter er det klart for å steke julepinnene dine midt i ovnen på 200 grader i 10-14 minutter.Følg med mot slutten av steketiden slik at julepinnen ikke stekes for lenge og skifter farge, de er fortsatt myke når de er ferdig stekte.
Ta så julepinnene ut av ovnen og la de avkjøles på bakeplaten i ca 5 minutter før du bruker en skarp kniv og skjærer dem i ca 1 cm brede pinner. La de fortsette å avkjøles på bakeplaten, de stivner og blir lette å bryte fra hverandre når de blir kalde.
Som sagt nydelige på smak disse julepinnene og de pynter definitivt opp på julens kakefat. Jeg har allerede bakt to omganger ,så populære er de her i huset.Håper du fikk lyst til å starte på julebaksten nå.
Titt gjerne innom her snart igjen for flere tips til julebaksten eller du kan gjerne kikke innom kategorien jul her på bloggen, der finner du over 60 oppskrifter til jul.
                                    Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario