miércoles, 11 de noviembre de 2015

Browniefudgecheesecake

Bare navnet på denne kaka gir meg vann i munnen, og har gjort det helt siden jeg så oppskriften inne hos Victoria på bloggen Matplatsen,da jeg feiret min bursdag i juni var det endelig en ypperlig annledning til å teste denne. Jeg ble ikke skuffet,denne kaloribomben av en kake lever opp til navnet sitt. 
Utrolig gode smakskombinasjoner og akkurat passe seig konsistens gjør denne browniefudgecheesecaken til en sikker vinner. Ikke mye som kan gå galt når man kombinerer brownie og ostekake. Om du vil prøve deg på denne herligheten trenger du følgende ingredienser;

Til ostekakerøren;
      300g philadelfiaost      /    300g de queso philadelfia
       1ts vaniljesukker        /   1cdta de azucar avanillado
          3/4dl sukker            /           3/4dl de azucar

Til brownierøren;
                     2 egg                        /               2 huevos
                 100g smør                    /      100g de mantequilla
                  2dl sukker                    /            2dl de azucar
                  3ss kakao                    /           3cda de cacao
                    2dl mel                       /            2dl de harina
              1ts bakepulver                 /   1cdta de levadura royale
  1dl grovhakkede cashewnøtter   /      1dl de anacardos picados

Til fudgeglasuren;
                   40g smør                    /       40g de mantequilla
                   1ss melk                     /           1cda de leche
                  1,5dl melis                   /     1,5dl de azucar glace
                   2ss kakao                   /            2cda de cacao

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader og deretter legger du bakepapir i en 20 cm form og smører den. Begynn med å røre sammen ostekakerøren. Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk dem sammen for hånd,det er lettere om philadelfiaosten din er romstemperert. Når den er ferdig blandet setter du den til siden og begynner å blande sammen brownierøren din.
Begynn med å piske egg og sukker lyst og luftig. Samtidig har du smør og kakao i en kjele og smelter dette på lav varme. Når smøret har smeltet og blandet seg med kakaoen heller du det over i eggeblandingen.
Vend det hele sammen med en slikkepott, til slutt sikter du i melet og bakepulveret og vender det inn i røren. Deretter hakker du de salte cashewnøttene dine og rører dem inn i røren også.
Deretter har du halve brownierøren i den smurte formen din. Slett til overflaten med en slikkepott før du fordeler ostekakerøren din over brownierøren. Spre ostekakerøren ut til kantene,deretter fyller du opp formen med resten av brownierøren.
Sett så kaken inn nederst i ovnen på 180 grader og stek den i ca 35-40 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om den er ferdig, husk at browniedelen av kaken ikke skal være helt tørr, men litt klissete.La så kaken avkjøles i formen på rist.
Når kaken er avkjølt er det tid for å lage fudgeglasuren.Ha smøret og melken i en kjele og smelt smøret. Rør inn kakao og melis og la det stå på platen og boble ett minutt eller to før du heller den over kaken, fordel den utover med en slikkepott om nødvendig.
Til slutt kan du om du vil gjøre som meg og finhakke ytterligere noen salte cashewnøtter og strø dem på toppen som pynt. Sett så kaken kaldt til glasuren stivner og den skal serveres. Den smaker best når den er kald ,så la den helst stå natten over før du serverer den.
Som sagt navnet skjemmer ingen og denne browniefudgecheesecaken kommer du garantert til å like. Ble en favoritt i mitt bursdagselskap og forsvant raskt, dette er en nokså liten kake så om dere er mange så trenger du kanskje to. Håper bakelysten kom til deg nå, prøv denne du vil ikke angre.
                                    Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario