miércoles, 25 de noviembre de 2015

Ananaskake

Advarsel denne kaken er uimotståelig god, noe av det beste jeg har smakt på lenge. Myk og luftig, med en frisk smak av ananas og akkurat passe søt, vel verdt en liten stund på kjøkkenet spør du meg. Den er dessuten lett å bake og rekker til mange, så vinn vinn. Nok en oppskrift som kommer ifra det svenske bladet Hembakat, mange fine oppskrifter der.
Om du ble fristet til å prøve så ikke nøl, denne kommer du ikke til å angre på at du bakte så sant du ikke er på diett. Om du vil prøve så trenger du følgende ingredienser;

     5-6 ananasringer          /          5-6 anillas de pina
             3 egg                    /               3 huevos
        2,8 dl sukker              /           2,8 dl de azucar
     1ts kardemomme         /      1cdta de cardamomma
     1ts vaniljesukker          /    1cdta de azucar avanillado
     2,5ts bakepulver          /    2,5 cdta de levadura royale
          100g smør              /         100g de mantequilla
           4,5dl mel                /            4,5dl de harina
    1 dl creme fraiche         /        1dl de creme fraiche
      1dl ananaslake           /     1dl del almibar de la pina

Til glasuren trenger du følgende;

     1ss vaniljesukker         /    1cda de azucar avanillado
            4dl melis               /         4dl de azucar glace
           40g smør               /         40g de mantequilla
              kokos                  /                  coco
          mandelflak              /       almendras en laminas

Begynn med å smelte smøret ditt. Deretter deler du opp ananasringene dine i små biter, ta vare på laken som ananasen ligger i du trenger den både til selve kaken og til glasuren.Deretter visper du egg og sukker luftig, når det er gjort er det hele såre enkelt du har i resten av ingrediensene en etter en mens du pisker på lav hastighet.
Helt til slutt har du i de oppdelte ananasringene som du vender inn med en slikkepott, slik at bitene ikke deler seg enda mere. Deretter har du røren i en smurt langpanne på ca 20x30cm. 
Ovnen din skal på forhånd være varmet opp til 180 grader, og kaken den steker du nederst i ovnen i ca 30 minutter, bruk en kakestikker til å sjekke om kaken er ferdig stekt, det skal ikke sitte igjen noe røre på pinnen, da er kaken din ferdig.
Kaken avkjøles deretter i formen, pass også på når den er avkjølt om du skal flytte den over på fat, for dette er en tung kake som lett deler seg eller ryker. Når den er avkjølt er det tid for å ha over glasuren. Smelt smøret ditt og ha det i en bolle, rør inn melis og vaniljesukker.
Spe deretter med ananaslaken din til du får ønsket tekstur på glasuren. Den skal ikke være for tynn, jeg brukte ca 5 ss med ananaslake til min glasur, men se det ann underveis. Hell så glasuren over kaken og jevn den ut med en slikkepott.
Til slutt strør du over litt kokos og deretter mandelflak, trykk dem gjerne litt ned i glasuren med slikkepotten slik at de fester seg ordentlig. Deretter er det bare å koke seg en kopp kaffe eller te og gjøre seg klar til å nyte. Som sagt en av de bedre kaker jeg har spist på lenge, og siden den er bakt i langpanne rekker den også til mange.
Håper bakelysten kom over deg, følg meg gjerne på instagram også for litt hverdagsglimt fra meg her i spania. Om du baker etter noen av oppskriftene mine blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger.
                                  Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario