viernes, 13 de febrero de 2015

Valentinestapas;Mini Lakseburger hjerter - Mini corazones de salmon

Fredag igjen og dagen før Valentinsdagen, jeg frister som vanlig med tapas i dag og denne er selvfølgelig valentinesinspirert. Du rekker å lage denne til i morgen om du vil overraske din kjære med noe godt. Smaker kjempegodt og kan også fungere som forrett om du måtte ønske det.
Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser til ca.15 lakseburger hjerter, eller det vil si det samme som til ca 15 tapas;

               150g laks             /           150g de salmon
         2ss creme fraiche      /      2 cda de creme fraiche
         1ss dijon sennep       /    1 cda de mostaza de dijon
               gressløk              /                 cebollino
                persille               /                   perejil
                  salt                   /                   sal 
                pepper                /                pimienta
           4-5 loffskiver           /             4-5 pan bimbo
           1-2avokado            /              1-2 aguacate
             1 ferskost              /          1 queso de burgos
     philadelfia krydderost   /       queso philadelfia hierbas

Begynn med å skjære laksen din i terninger, husk at det beste er å bruke laks som har vært frossen. Når den er halvveis tint er det er enklest å lage fiskefarsen til lakseburger hjertene. Ha dem i en food processor og kjør laksen til den blir en fast masse.
Som sagt med halv tint laks er dette lettere, ha deretter massen i en stor bolle og ha i de øvrige ingrediensene. Sterk dijonsennep, creme fraiche, oppkuttet gressløk og persille,salt og pepper has i , før du rører det hele sammen til en formbar farse ved hjelp av ei sleiv.
Når alle ingrediensene er godt blandet lar du fiskefarsen hvile i kjøleskapet i ca 20 minutter , slik at den blir ordentlig kald. Deretter smører du kanten på en hjerteutsikker med litt olivenolje, før du fyller den opp med fiskefarse. Ta så vekk utstikkeren forsiktig , og du skulle nå ha ett mini lakseburger hjerte klart til steking.
Ha litt olivenolje i en stekepanne og sett den på middels varme. Legg så forsiktig i mini lakseburger hjertene dine og stek dem ett par minutter på hver side. Bruk en stekespade for å snu dem og vær forsiktig slik at de ikke mister formen.Hvor mange mini lakseburger hjerter du får ut av denne oppskriften kommer selvfølgelig ann på hvor stor hjerteutstikkerform du bruker.
La deretter mini lakseburger hjertene dine avkjøles litt. I mellomtiden forbereder du resten av tapasen. Begynn med å riste loffeskivene dine.Når de er ferdig ristet tar du nok en hjerteutstikker, jeg brukte en  som var to størrelser større enn den jeg hadde brukt til mini lakseburger hjertene , men du kan fint bruke den samme om du ikke har så mange utstikkere som en bakegal som jeg har.
 Deretter tar du skallet av avokadoen din og skjærer den i skiver. Prøv å få så mange hele skiver du klarer på hver side av steinen, det kan hende du må bruke to avokadoer om de er små av størrelsen. Stikk deretter ut hjerter av avokadoen også, jeg brukte den mellomste størrelsen på avokadohjertene mine. 
Deretter gjør du det samme med ferskosten din, skjær i tynne skiver og trykk ut hjerter av disse skivene også. Jeg brukte den samme utstikkeren som til mini lakseburger hjertene til dette. Deretter gjenstår det bare å monterer tapasen. Begynn med å smøre litt philadelfia krydderost på det ristede hjertet ditt. Deretter legger du på ett avokadohjerte, så ferskost hjertet og til slutt mini lakseburger hjertet, og så er det hele klart.
Smaker best om mini lakseburger hjertene er litt varme synes jeg, pass på å forberede og montere alt mens mini lakseburgerhjertene dine stekes så skulle ikke det være noe problem. Som sagt smaker det veldig godt og dette er en tapas som gir mersmak, så pass på å lage mange nok.
Til og med småtroll liker denne , rosa mini hjertehamburgere er jo vansklig å motstå kan du skjønne , og at det er fisk man spiser det er det slettes ingen som tenker på. Håper du fikk lyst til å prøve, og jeg hører gjerne fra deg om du gjør det. Stikk gjerne innom bloggen i morgen på selve Valentinesdagn for årets knallgode Valentineskake.
                               Ha en strålende fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario