viernes, 6 de febrero de 2015

Valentinestapasen; Chili rekehjerter

Fredag og tapastid på bloggen, i dag er den valentinesinspirert med litt futt i. Chilimarinerte reker er veldig enkelt å lage og veldig smakfult, dessuten former to reker ett hjerte om man legger godviljen til ,og da blir det straks litt valentinspreg over denne ukens tapas.
Om du liker litt sterk mat og fikk lyst til å prøve denne tapasen trenger du følgende til 10 tapas;

               20 store reker            /       20 langostinos
            10 cherrytomater          /     10 tomates cherry
        exstra virgin olivenolje      /        aceite de oliva
             tørkede chiliflak           /          chile seco
               10 grillpinner             /     10 palitos de madera

Begynn med å rense rekene dine, bruk de største du finner . Deretter har du olivenoljen i en skål og blander inn tørkede chiliflak i oljen. Jeg bruker som regel 0,5ts chiliflak per 2 ss olje, det blir da ganske sterkt, så her må du nesten prøve deg frem. Du kan bruke fersk chili også om du ønsker det. Legg så rekene i olivenoljen i minst 30 minutter , gjerne noe lenger.
Når rekene er ferdig marinerte,er det på tide å ta frem cherrytomatene. Del dem i to på skrå og snu den ene delen rundt, da vil du se at cherrytomaten får en form som minner om ett hjerte.
Deretter er det klart for å tre det hele på grillpinnene dine. Begynn med en reke , tre deretter på hjertet ditt av chettytomaten og avslutt så med nok en reke. Pass på at rekenes haler peker mot hverandre for da minner også rekene dine litt om ett hjerte. Sett så stekepannen din på middels til høy varme og stek chilirekene ett minutt eller to på hver side.
Disse er klare på ett blunk og bør serveres straks da de smaker best varme.Som sagt så er det futt i disse små munnfullene. Ett lite glass hvitvin ved siden av setter ekstra spiss på smaken.
Om du legger godviljen til ser du at disse ser ut som små hjerter, nydelige å spise som tapas. Håper du får en fin fredag enten du spiser tapas eller noe annet godt. Minner om at du kan finne oppskrifter på over 40 tapas her på bloggen, så det skulle være noe for enhver smak.
                                  Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario