miércoles, 2 de abril de 2014

Kanelbiter i langpanne

Langpannekaker må være noe av det mest geniale som finnes. De er enkle å lage,rekker til mange og smaken er det som oftest heller ingenting å utsette på. Smaken på denne er det heller ikke noe feil på den smaker helt nydelig.
  Kanelcrumble på toppen setter en ekstra spiss på denne kaken og gjør den litt forskjellig ifra andre langpannekaker. Saftig og lys bunn som holder seg myk og god lenge og som smaker ekstra godt sammen med kaffekoppen. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende;

         100g smør           /    100g de mantequilla
        2,5dl sukker         /         2,5dl de azucar
              2 egg              /              2 huevos
             5dl mel             /           5dl de harina
      2ts malt ingefær     /   2cdtas de jenjibre molido
       3ts bakepulver      /  3 cdtas de levadura royale
           3,5dl kefir          /              3,5dl kefir

Til kanelcrumblen trenger du;
     
         100g smør             /   100g de mantequilla
    0,5dl brunt sukker      /    0,5dl azucar moreno
          1,5dl mel               /     1,5dl de harina
          3ts kanel               /     3 cdtas de canela
         0,5ts nellik             /   0,5cdtas clavo molido

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader,deretter har du smøret,som skal være romtemperert, og sukkeret i en bolle og pisker det hvitt.
 Så er det klart for å tilsette eggene ,ett av gangen, mens du pisker videre. Ha deretter i malt ingefær og bakepulver samt melet, hele tiden mens du pisker videre. Til slutt tilsetter du kefiren. 
Smør og strø en langpanne på 20x30cm. Stek så kaken på rist i den nedre delen av ovnen ved 175grader i 25 minutter.
 Mens kaken stekes lager du kanelcrumble. Rør sammen brunt sukker og smør, igjen er det viktig at smøret er romtemperert. Pass på at det ikke blir klumper, rør så inn mel, kanel og nellik.
 Når kaken har stekt i 25 minutter tar du den ut av ovnen og strør kanelcrumble over. Sett så kaken tilbake i ovnen i ca 15 minutter til. Bruk en bakepinne for å kjenne om kaken er ferdig stekt, det skal ikke sitte igjen noe på pinnen. 
La deretter kaken avkjøles 5 minutter i langpannen før du tar den ut og lar den avkjøles videre på rist. Del opp i biter og server. Den smaker himmelsk når den er blitt akkurat passe kald til å spises men den smaker godt kald også. 
Denne kaken bør du oppbevare i en tett boks , da holder den seg myk og fin i opp til tre dager. Kaken kan også fint fryses enten hel eller i biter. Håper du fikk lyst til å prøve.
                                   Ha en fin bakedag videre!

2 comentarios:

  1. Åh, den låter jättegod, den ska jag prova!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Det var det familjenlallo. Håper det smaker om du prøver La meg få høre om dere likte den

      Eliminar