viernes, 18 de octubre de 2013

Tapas; Tosta med sjampinjong og baconbiter

Da var det fredag igjen og klart for fredagstapasen her på bloggen. Denne gangen en klassisk tosta. Tosta er rett og slett ristet surdeigsbrød, ikke så mye hokus pokus over det, men det geniale ligger i alt det gode spanjolene putter på toppen av tostaen.
 Denne gangen en av mine favoritter, stekt sjampinjong med sprøstekte bittesmå baconbiter, absolutt himmelsk. Om du vil prøve trenger du følgende til en tosta;

     ca.50g fersk sjampinjong      /     ca.50g de champinones
      ca.30g finhakket bacon       /         ca. 30g de bacon
    1 skive surdeigsbrød(grisla)   /       1 rebanada de pan
              litt gressløk                 /               cebollino

Begynn med å vaske og tørke sjampinjongen din godt. Deretter skjærer du opp i tynne skiver. Det samme gjør du med baconet, jeg pleier å skjære vekk fettet av baconet når jeg lager disse, men det gjør du selv som du vil med.
 Det som er viktig er at du skjærer baconet i så små biter som mulig, jeg selv bruker en saks og klipper til de er bittesmå.Jo mindre jo bedre, for da blir de herlig sprø når de stekes.Varm deretter litt olivenolje i en stekepanne og ha i sjampinjongene, ha over salt og pepper og stek dem godt til de får en brun stekeskorpe.
 Ha så i baconet og la det steke med de siste minuttene.Rist så surdeigsbrødskiva di godt, grisla brød er det som minner mest om det brødet som spanjolene bruker,skru gjerne opp temperaturen på brødristeren din for om brødskiva er litt brent gjør ikke det noen verdens ting, det er mere regelen enn unntaket her i spania.
 Om du har grill lett tilgjengelig kan brødskiva fint grilles også.Resten er lett som en plett,ha brødskiva på tallerknen og ha over sjampinjong og bacon fra stekepannen, klipp litt gressløk over og dermed var tosta con bacon y champinon klar til servering. Man bruker å beregne en tosta pr.person. Om jeg får velge bør nok denne serveres med ett glass rødvin til.Håper dere ble fristet og at vi ses neste fredag(eller gjerne før det)her inne på bloggen for mere tapas.
                                       Ha en fin helg videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario