viernes, 9 de noviembre de 2012

Sitron og mynte marmelade

Hadde en del sitroner som begynte å bli litt skrukkete i kjøleskapet, fant en oppskrift på sitron og myntemarmelade hos Søta saker som fanget oppmerksomheten min, og siden mynten spirer og gror i hagen var saken klar.Smaker herlig syrlig og nydelig sammen med frokostblandingen.
Min oppskrift endte opp med å bli litt annerledes enn orginalen,det ble litt forandringer underveis men godt ble det lell til slutt.Om du vil prøve trenger du følgende;

                 4 sitroner                /                    4 limones
              2,5 dl sukker             /                2,5dl de azucar
       2ss certo syltepulver      /   2 chucaras de polvos de mermelada
                   mynte                  /                    hierbabuena
Begynn med å presse saften ut av sitronene dine. Finriv så skallet av en av sitronene dine. Ha så sitronsaften og det finrevne sitronskallet i en kjele og la den koke opp, når det koker har du oppi sukkeret og rører godt til det hele er oppløst.Skru ned varmen og la det putre videre på platen i ca. 40 -60 minutter til det begynner å tykne litt og det blir litt "sirupkonsistens" på røren, rør om av og til.
 Ta så kjelen av platen og rør inn 2 spiseskjeer med certo syltepulver. Rør kraftig eller så klumper det seg. La så det hele avkjøles i 5-10 minutter. Imens kutter du opp fersk mynte så fint som du bare kan. Ett tips; bruk saks og klipp, det er lettere om du ikke er en ekspert med kniven. Rør så til slutt inn mynten og hell det hele opp på rene glass.
Hvor mye mynte du bruker kommer ann på smak og behag, jeg brukte ganske mye men så er jeg også fan av myntesmaken.Oppbevares mørkt og kjølig. Smaker herlig syrlig med en "touch" av mynte.
                                            Ha en fin dag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario