sábado, 10 de noviembre de 2012

Pizza med kylling og "hvit saus"

Ny favoritt pizza i heimen ,denne seilte rett inn på førsteplass på topp ti lista både hos meg og mannen i huset. Nydelig og litt variasjon fra standarpizzaen.
 Med ett lite (eller stort) glass rødvin til, er lørdagskvelden reddet. Om du vil prøve trenger du følgende;

Pizzabunnen;

          2,5dl vann        /               2,5dl de aqua
        2ss olivenolje     /     2chucaras de aceite de oliva
            1ts salt           /         1chucaradita de sal
           25g gjær        /         25g de levadura fresca
           5-6dl mel        /                5-6dl de harina

Fyll/saus ;

       cherrytomater            /               tomates cherry
              mais                    /                      maiz
                løk                      /                    cebolla
  ca.300g kyllingfilet         /         ca.300g de filete de pollo
   revet mozarellaost        /               queso mozarella
      revet emmental          /                queso emmental
        revet cheddar          /                  queso cheddar
       revet goudaost         /                   queso gouda
 1 pose fajitaskrydder    /        1 bolsa de especies para fajita
  100g creme fraiche     /              100g de creme fraiche
      fersk basilikum        /                   albahaca fresca
         fersk timian           /                    tomillo fresco
          tomatsaus            /                  salsa de tomate

Begynn med å smuldre gjæren din i bakebollen, ha i olivenoljen,salt og lunkent vann. Elt deretter raskt inn melet ,se ann melmengden din, når deigen slipper kanten på bakebollen er den passe. Om den er litt klissete gjør ikke det noe. Strø litt mel over og dekk den til med plast eller med ett kjøkkenhåndkle, la den heve til dobbelt størrelse.
Mens du venter på att deigen skal heves forbereder du fyllet. Skjær kyllingfiletene dine i tynne skiver og deretter i passe store biter. Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek den raskt sammen med fajitaskrydderet,spar på ca 1 ss av krydderet i posen. Jeg brukte krydderposen fra Old el Paso. La kyllingen stå i stekepannen og bli kald.
 Skjær løk og cherrytomater i skiver. Jeg setter ikke noen mengder på fyllet i denne oppskriften, det er litt smak og behag hvor mye man liker av hver enkelt ingrediens. Vi,for eksempel er ikke så veldig glade i løk, men elsker cherrytomater, så tilpass oppskriften etter hva dere liker best. Riv de forskjellige ostetypene fint på ett rivjern. Så er det tid for å blande sausen, finhakk ett par never bailikum og timian, bland det så godt inn i creme fraichen sammen med resten av fajitas krydderet, sett det til siden og la det stå og godgjøre seg.
 Sett så stekeovnen din på 275 grader og la den bli ordentlig varm før du setter inn pizzaen din. Når deigen er ferdig hevet ,kjevler du den tynt ut og legger den på ett bakepapirkledt stekebrett.
 Begynn så med å smøre ett tynt lag med tomatsaus på pizzaen. Jeg brukte hjemmelaget tomatsaus denne gangen, men kjøpesaus går like fint ,bruk den typen du liker best.
Deretter har du på creme fraiche sausen din, fordel den jevnt utover hele pizzaen, det gjør ikke noe at den blander seg litt med tomatsausen.
Legg så på løk, cherrytomater og mais etter smak og behag, som du ser så er det bare mais på halve pizzaen min da mannen i huset ikke kan fordra mais. og veien til mannens hjerte går jo som kjent gjennom magen derav halve pizzaen uten mais.
Til slutt har du på kyllingen og de forskjellige ostene, jeg liker å rive osten ganske fint da smelter den bedre synes jeg. Så prikken over ien, strø over litt salt, kvern litt pepper over og sist men ikke minst ha på litt tørket oregano.
Sett så pizzaen inn midt i ovnen og la den steke i 10-15 minutter, steketiden avhenger litt av ovnen din. Følg med underveis slik at du ikke får brent pizza. 
La pizzaen stå i ett par minutter før du skjærer den opp og serverer, pizzafyll er som kjent fryktelig varmt og det er lett å brenne seg. Mens du venter kan du jo åpne en flaske rødvin(som jeg gjorde) og tenne noen stearinslys, og vips så blir en kald og guffen lørdagskveld straks så mye bedre. Vel verdt ett forsøk denne her, smaker supergodt, prøv da vel, du blir ikke skuffet.
              Ha en riktig fin lørdagskveld, med eller uten pizza!No hay comentarios:

Publicar un comentario