Om du liker å leve litt risikabelt , trenger du følgende for å prøve:
300g smør / 300g de mantequilla
200g 70% sjokolade / 200g de 70% chocolate negro
100g kokesjokolade / 100g de chocolate
6 egg / 6 huevos
7dl sukker / 7dl de azucar
6dl mel / 6 dl de harina
2dl Baileys / 2dl de Baileys
100g valnøtter / 100g de nueces de Calefornia
Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele, når det er gjort blander du inn den mørke sjokoladen din i smøret og rører godt til det hele smelter og du har fått en jevn blanding , deretter lar du blandingen avkjøles litt. I mellomtiden hakker du kokesjokoladen og valnøttene dine i små biter.
Deretter rører du sammen eggene og sukkeret for hånd, det er litt tungt men da får man jo trenet litt armmuskler. Det blir en veldig tykk blanding , men det er slik den skal være.Rør så inn den avkjølte smørblandingen og deretter hvetemelet.
Nå blir det virkelig tungt, men denne røren krever litt muskelarbeid og kan ikke lages i kjøkkenmaskin. Rør det hele jevnt før du rører inn Baileys, helt til slutt vender du forsiktig inn den hakkede kokesjokoladen og valnøttene. Hell så over i en bakepapirkledt, 30x40 langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35- 40 minutter, steketiden avhenger noe fra ovn til ovn så prøv deg litt frem.
La kaken avkjøles en stund i langpannen før du løfter den ut ved hjelp av bakepapiret. Skjær i passe store biter og server gjerne med litt vaniljeis om du vil ha enda noen kalorier med på kjøpet.
Hva som er passe store biter er opp til deg men husk at dette er veldig mektige saker, type overdose sjokolade. Brownisen blir deilig mørk i fargen og akkurat passe myk i midten. Hva kan man ikke like med denne kaken egentlig, sjokolade og Baileys hvem liker vel ikke det?
Ha en fin dag videre og enjoy!
No hay comentarios:
Publicar un comentario