Jeg tror alle som baker litt i ny og ne ,eller veldig ofte slik som jeg, har en oppskrift på gulrotkake på lager.
Min har jeg bakt i mange år og oppskriften klippet jeg i sin tid ut av ett blad. Denne smaker alltid godt,oppskriften kommer her slik at du selv kan prøve og dømme;
2 dl sukker / 2dl de azucar
2 egg / 2 huevos
2dl mel / 2 dl de harina
2ts bakepulver / 2 cuharaditas de levadura Royale
1ts vaniljesukker / 1 cucharadita de azucar vanillado
1ss olje / 1 cuchara de aceite
300g revne gulrøtter / 300g de zanahorias rallados
Glasur;
1 beger gresk yoghurt / 1 yogur griego
2ss philadelfia ost / 2 cuharas de queso philadelpia
melis / azucar glace
Sett ovnen din på 175 grader og ha bakepapir i en 22 cm form og smør kantene på formen litt. Deretter begynner du med å piske eggedosis av eggene og sukkeret, la den piske lenge slik at den blir luftig og fin. I mellomtiden skreller du og river gulrøttene dine på rivjern ,slik at du får 300g revet gulrot.
Bland alle de tørre ingerdiensene i en bolle, deretter vender du det tørre forsiktig inn i eggedosisen. Rør så inn oljen og vend deretter inn de revne gulrøttene.
Om røren blir veldig tykk kan du ha i en eller to skjeer vann, men normalt trengs det ikke. Ha røren i den smurte formen og stek kaken på nederste rille ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Bruk en stekepinne for å sjekke om den er ferdig, den blir ikke helt tørr så det kan sitte igjen noen smuler på stekepinnen , men den er ferdig når det ikke er røre på pinnen. La kaken avkjøles litt på rist før den serveres. Du kan enten drysse litt melis over før servering , eller du kan lage litt glasur til å ha på toppen, eller den kan serveres som den er.
Jeg hadde litt glasur på denne gangen . Glasuren rører du enkelt sammen av ett beger gresk yoghurt, 2ss philadelfia ost og litt melis. Rør det hele sammen med en gaffel og hell så glasuren over kaken.
.Pyntet også med noen spiselige stemorsblomster, synes de er så fine som dekorasjon på slike formkaker. Kaken er også helt nydelig på smak. Prøv da vel!
Ha en fin bakelørdag videre!
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario